28.12.20

Φρεγάτες La Fayette με ASTER-15 ενδιάμεση λύση για την απόκτηση Belh@rra; Πηγή:

 


Δύο φρεγάτες κλάσης La Fayette φαίνεται να θέλει να προτείνει το Παρίσι στην Αθήνα ως ενδιάμεση λύση σε περίπτωση που επιλεγούν οι φρεγάτες Belh@rra από το ΠΝ. Οι La Fayette είχαν προταθεί και παλαιότερα αλλά είχαν απορριφθεί, εξαιτίας του ελλιπούς οπλισμού κυριότερα δε, σε ότι αφορά την αντιαεροπορική τους προστασία.

Οι συγκεκριμένες φρεγάτες σε γαλλική υπηρεσία δεν διαθέτουν αντιαεροπορική προστασία, πλην ενός εκτοξευτή Crotale CN2 με εμβέλεια 11 έως 15 χλμ. αλλά όπως αναφέρουν πληροφορίες το γαλλικό Ναυτικό πριν τις παραδώσει στην Ελλάδα θα τοποθετήσει κάθετο εκτοξευτή SYLVER για την εκτόξευση βλημάτων ASTER 15.

Σε μια τέτοια περίπτωση και μαζί με 8 βλήματα Exocet MM40 block 3 το ΠΝ ίσως έβλεπε θετικά το θέμα να κάνει δεκτή την απόκτηση των δύο La Fayette μαζί με τις 4 προτεινόμενες Belh@rra.

Η La Fayette έχει εκτόπισμα 3.800 τόνων μήκος 125 μέτρα και ραντάρ έρευνας επιφανείας-αέρος Sea Tiger με μέγιστη εμβέλεια 133 χλμ.

Βέβαια ο διακαής πόθος του ΠΝ είναι η ενδιάμεση λύση να αφορά δύο φρεγάτες FREMM και προς τα εκεί είναι οι πιέσεις προκειμένου οι Γάλλοι να κάνουν δεκτό το αίτημα.

Πηγή: defencenet.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com