30.12.20

Καραγιαννακίδης: Να ανακληθεί άμεσα η απόφαση για μεταστέγαση της υπηρεσίας ασύλου στη Μοναστηρίου



Σχολιάζοντας την απόφαση του Υπουργείου Μετανάστευσης για τη μεταστέγαση της Υπηρεσίας Ασύλου στην οδό Μοναστηρίου 85, ο δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Καραγιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Βρέθηκα με τον τοπικό σύμβουλο της Β’ Δημοτικής Κοινότητας Μπάμπη Γερολάκο στην πολυκατοικία όπου διαβιούν 25 οικογένειες και όπου πρόκειται να μεταστεγαστεί η Υπηρεσία Ασύλου, επί της οδού Μοναστηρίου, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό και σε απόσταση μερικών δεκάδων μέτρων από σχολικό συγκρότημα.

Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με κατοίκους της πολυκατοικίας όπου θα στεγαστούν οι υπηρεσίες: Είναι τρομοκρατημένοι, καθώς βλέπουν πως το γκέτο που δημιουργήθηκε, αντί να συρρικνώνεται, να επεκτείνεται, να επαπειλείται η ποιότητα ζωή της με νέα υποβάθμιση. Μερικοί μάλιστα εξ αυτών τόνισαν πως αυτή είναι η χαριστική βολή, θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή. Πρόκειται μια γειτονιά επιβαρυμένη, στην καρδιά της
πόλης, που υποβαθμίζεται καθημερινά και υποφέρει από την εγκληματικότητα.
Απόλυτη προτεραιότητα κάθε συντεταγμένης πολιτείας πρέπει να είναι η ασφάλεια, ιδιαίτερα για αυτούς τους ανθρώπους, που νιώθουν πολίτες β’ κατηγορίας, αδικημένοι και εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους.

Καλώ το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να επανεξετάσει την αδικαιολόγητη αυτή απόφαση και να προτιμηθεί ένας έτερος χώρος αποκλειστικής χρήσης για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Ασύλου, χώρος που θα ήταν προτιμότερος και για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των ίδιων των αιτούντων άσυλο. Παράλληλα ανέλαβα να συνδράμω στην προσπάθεια των πολιτών για δικαίωση ως νομικός τους εκπρόσωπος, στο δικαστικό αγώνα που προτίθενται να ξεκινήσουν για την ανατροπή της εν λόγω απόφασης. Δεν επιτρέπεται, ιδιαίτερα σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, να αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο του».


https://thesstoday.gr/