30.12.20

ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ: Η Υπηρεσία Ασύλου θα...αναβαθμίσει τη Θεσσαλονίκη!

 


Το ακούσαμε και αυτό! 

Σε " Δελτίο Τύπου " ο κ. Μηταράκης, υπουργός μετανάστευσης και ασύλου"  προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μεταφορά της υπηρεσίας αυτής -που συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες αλλοδαπούς που ζητούν άσυλο- αναφέρει ότι έψαχναν (έτσι του είπαν) να βρουν κατάλληλο οίκημα στη Θεσσαλονίκη για να στεγάσει την υπηρεσία αυτή από τον...Απρίλιο του 2019 και τελικά  το βρήκαν σε ...β΄όροφο πολυκατοικίας ανάμεσα σε διαμερίσματα!!! ( Κουράστηκαν να ψάχνουν) Ενώ υπάρχουν δεκάδες  κατάλληλα κτίρια απο βιοτεχνίες που έκλεισαν λόγω μνημονίων, καθώς και άλλα τόσα Δημόσια κτίρια με κατάλληλους χώρους, καθώς  π.χ. και έτερο κενό σε απόσταση 100μ, που ενοικιάζεται!

 Προφανώς  κριτήριο  καταλληλότητας- όπως το παραδέχτηκε ο κ. Μηταράκης- είναι η εξασφάλιση των βελτιστων συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων ! Έτσι βρήκαν το πλησιέστερο κατοικημένο  με οικογένειες κτίριο και το επέλεξαν!! 

-Θα στεγαστούν εκεί -είπε- μόνο διοικητικοί υπάλλήλοι (όλοι  είναι διοικητικοί όσοι στεγάζονται μέχρι τώρα  στο Καλοχώρι, σε ακατοίκητη περιοχή) και θα δέχονται τους αιτούντες 'άσυλο με...ραντεβού και θα χρησιμοποιούν  το διαδίκτυο για...τηλεδιερμηνεία !  Αλήθεια, τα αποτυπώματα  των μεταναστών πως θα τα παίρνουν, μέσω ...διαδικτύου; 

Δηλαδή όλοι οι αλλοδαποί θα έχουν και από ένα υπολογιστή και θα μπαίνουν στο διαδίκτυο για να κλείσουν...ραντεβού!!! (και αυτό όσο υπάρχει ο ιός! Μετά;)

-Θα έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, φύλαξης (κλούβες με ΜΑΤ προφανώς)  και υγιεινής! ( Η πλησιέστερη τουαλέτα  είναι 2 χιλιόμετρα μακρυά, στη Πλατεία Αριστοτέλους!!!

- Θα ...αναβαθμιστεί η περιοχή  με την υπηρεσία αυτή   ( Μπράβο σε Υπηρεσία  που μόνο με την παρουσία της - και τις εκατοντάδες περιφερόμενους ένθεν και ένθεν αλλοδαπούς-  θα καταφέρει να  αναβαθμίσει τη περιοχή! Πρέπει να μπει στο βιβλίο Γκίνες!)

- Οι  υπάλληλοι να εργάζονται σε  κατάλληλο περιβάλλον ( και άσε τις 30 οικογένειες που μένουν εκεί  να ..κόψουν το λαιμό τους, αρκεί να βολεύονται οι υπάλληλοι και η κυρία  προϊσταμένη, που αρνείται να μιλάει με κοινούς θνητούς στο τηλέφωνο!!!

  Τώρα για το θέμα υγιεινής, μπορεί ο κύριος αυτός να μας εξηγήσει πως θα αποφύγουν οι κάτοικοι της   πολυκατοικίας , τα γυναικόπαιδα και οι ηλικιωμένοι τον κορωνοϊό  κ.λ.π , που θα συνοδεύουν- κατά πάσα πιθανότητα - τους επισκέπτες  της Υπηρεσίας αυτής, αφού θα χρησιμοποιούν κοινή είσοδο, κοινούς διαδρόμους, κοινές σκάλες και ασανσέρ;

Αλλά δε βαριέσαι, θα κοιτάξουμε τώρα  τις οικογένειες και όχι τις ανέσεις (με τις  125.000 ευρώ που διετέθησαν για...διαμόρφωση του χώρου) των υπαλλήλων μας; (Ούτε ο Ερντογάν  στο παλάτι του δεν διέθεσε τόσα λεφτά για 650 τμ χώρου!!!) ή θα λογαριάσουμε τις 68.000 ευρώ ενοίκιο το χρόνο που προσφέρουν στον ιδιοκτήτη του ορόφου!!!

Το γεγονός ότι η κυρία είσοδος της πολυκατοικίας θα παραμένει ανοικτή και προσιτή  σε κάθε ληστή, διαρρήκτη, ανώμαλο, μαχαιροβγάλτη, ναρκομανή κ.λ.π. δεν ενδιαφέρει τον κ. Μηταράκη. Η δουλειά μας να γίνεται! 

Επίσης το ότι δεν υπάρχει έξοδος κινδύνου, σε περίπτωση σεισμού, πυρκαϊάς κ.λ.π δεν ενδιαφέρει κανένα;

Τη μεγάλη πιθανότητα να καταληφθεί- όπως έχει κατ επανάληψη συμβεί- ένας από τους μετανάστες από αμόκ και να αυτοπυρποληθεί ή να βγάλει κανένα...χατζάρι" και να αρχίζει να σφάζει όποιον βρει μπροστά του, ούτε αυτή τη πιθανότητα λαμβάνει υπ όψη;

Με λίγα λόγια ξεχείλισε η ...δημοκρατία από τα "μπούνια"! Απεφάσισε ο κύριος αυτός και διέταξε να εγκατασταθεί εκεί  η Υπηρεσία !

  -Ποιος είσαι κύριε εσύ που θα αποφασίζεις για τη ζωή μας;

  -Ποιος είσαι  κύριε εσύ που θα μηδενίσεις την αξία των         διαμερισμάτων μας που με τόσο κόπο καταφέραμε να αγοράσουμε για να στεγάσουμε τις οικογένειές μας;

 -Ποιος είσαι κύριε εσύ που θα μας αναγκάσεις να εγκαταλείψουμε τα σπίτια μας  και να  πάμε να νοικιάσουμε διαμέρισμα  αλλού για να σώσουμε τη ζωή μας;

  Αυτά ούτε σε απολυταρχικά καθεστώτα δεν γίνονται! 

Υπάρχει πουθενά Δημόσια Υπηρεσία που να στεγάζεται σε πολυκατοικία και μάλιστα σε ΟΡΟΦΟ ανάμεσα σε διαμερίσματα; 

 Θα έβαζες εσύ την Υπηρεσία αυτή στη πολυκατοικία σου; 

Δηλαδή εσύ τι είσαι ...υπεράνω όλων ( uber alles? )



Δεν σε ενδιαφέρει ότι  με τέτοιες απάνθρωπες αποφάσεις ζημιώνεις ανεπανόρθωτα  και το κόμμα σου;

Συνέχισε, Οψόμεθα εις Φιλίππους...