5.12.20

Τουρκική «λύσσα»: Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ και η χώρα του θα το πληρώσουν!

 


Εκτός ορίων η Τουρκία, σφοδρή επίθεση κατά Ελλάδας, Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου και Δένδια

Ολοταχώς προς νέα κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά δείχνει η νέα επίθεση της Άγκυρας σε λεκτικό επίπεδο κατά του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου από το τουρκικό ΥΠΕΞ, αλλά και σε πρακτικό επίπεδο με νέα Navtex για τουρκικά πυρά νότια της Κρήτης.

Πιο αναλυτικά, ξεπερνά τα όρια η Τουρκία που ενώ συνεχίζει τις προκλήσεις  σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων,

επαναφέρει τα περί διαλόγου και μάλιστα χωρίς όρους, κατηγορώντας την χώρα μας για «μαξιμαλιστικούς στόχους» και στοχοποιώντας τη επειδή ζητά την επιβολή κυρώσεων.

«Η Ελλάδα ως το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης σκοπεύει να προκαλέσει κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας βασισμένες στους μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς της για τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα. Καμιά κύρωση δεν θα κάνει ποτέ την Τουρκία να συμβιβάσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Καστελόριζο ή στα 10 ναυτικά μίλα εναερίου χώρου. Η Ελλάδα θα πρέπει να προσέλθει σε διάλογο δίχως όρους με την Τουρκία το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Toυρκία: Η Ελλάδα παίζει με την φωτιά

Η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Κύπρος και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κάνουν στην Ανατολική Μεσόγειο επίδειξη δύναμης εναντίον μας, τονίζουν οι Τούρκοι, σύμφωνα με άρθρο από το sportime.gr.

Οι Τούρκοι αναφέρουν πως με μήνυμα του στο Twitter «ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Ελλάδας Φλόρος υπερέβη τα εσκαμμένα» ενώ υποβραμμίζουν πως «η Ελλάδα παίζει με φωτιά!».

Αιτία στάθηκε το tweet του Έλληνα αρχηγού αναφορικά με την άσκηση Μέδουσα στην Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με το οποίο η άσκηση είναι ένα «ισχυρό μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Εξοργισμένη δείχνει η Άγκυρα και με τις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκου Δένδια, κάτι που δείχνουν με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

«Ως κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης η Ελλάδα, βασιζόμενη στις μαξιμαλιστικές και παράνομες αξιώσεις της στο θέμα των θαλάσσιων ζωνών και του εναέριου χώρου, επιδιώκει να προκαλέσει ευρωπαϊκές κυρώσεις στην Τουρκία.

Καμία κύρωση δεν θα κάνει την Τουρκία να συμβιβαστεί ως προς τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Μέις/Καστελόριζο ή με τα 10 ν.μ. εναέριου χώρου.

Η Ελλάδα θα πρέπει μια ώρα αρχύτερα, πριν είναι αργά να δεσμευτεί για διάλογο χωρίς προϋποθέσεις με την Τουρκία», αναφέρει στην ανάρτησή του το τουρκικό ΥΠΕΞ, παραθέτοντας και το άρθρο του Ν. Δένδια σε ελληνική εφημερίδα.

Οι εικόνες που φτάνουν στην Άγκυρα δεν ικανοποιούν τους Τούρκους που βλέπουν πως δύσκολα θα πραγματοποιηθούν τα σχέδιά τους στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν είναι υπερβολή να υποστηρίξει κανείς πως οι ετοιμότητα και το αξιόμαχο των ελληνικών δυνάμεων ξάφνιασε τους Τούρκους που παρακολουθούν με δέος.

Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται και η αντίδραση των Τούρκων για το tweet του Έλληνα ΓΕΕΘΑ ενώ νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της χώρας δημοσίευσε βίντεο από την παρουσία του τουρκικού στόλου στην περιοχή, την περίοδο ερευνών του Oruc Reis.

Τέλος, ασκήσεις με πυρά για την ερχόμενη Δευτέρα, σε περιοχή νότια της Κρήτης ανήγγειλε με νέα NAVTEX σήμερα η Τουρκία όπως σας αναφέραμε σε άρθρο μας.

https://www.pentapostagma.gr/