26.12.20

Οι Γερμανοί αρνούνται εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και καθυστερούν να δώσουν τορπίλες στην Ελλάδα!


Ο Γερμανός ΥΠΕΞ Χάικο Μάας, δε “μάσησε” τα λόγια του, όταν τον ρώτησαν για το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία, το οποίο το ζητούν και κάποιες φωνές εντός της χώρας του.
«Στρατηγικά, δεν το θεωρώ αυτό ως τον ορθό δρόμο. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν και τόσο εύκολο έναντι ενός νατοϊκού εταίρου. Γιατί έχουμε ήδη βιώσει μια φορά ότι ο νατοϊκός εταίρος Τουρκία, επειδή δεν έλαβε άλλους πυραύλους από τις ΗΠΑ, τους αγόρασε απλώς έπειτα στη Ρωσία». Και η Ελλάδα τι είναι δηλαδή; Δεν είναι εταίρος στο ΝΑΤΟ και μέλος της γερμανικής όπως έχει εξελιχθεί ΕΕ; Όμως ο κ.Μάας θα πρέπει να απαντήσει και σε κάτι ακόμη ,αν η ελληνική κυβέρνηση βέβαια του θέσει το ερώτημα:
Γιατί η Γερμανία κωλυσιεργεί στην προμήθεια τορπιλών για τα υποβρύχια τύπου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, τα οποία χρυσοπληρώσαμε και η ThyssenKrupp μας τα άφησε ατελείωτα; Ναι η ίδια ThyssenKrupp, που τώρα ναυπηγεί υποβρύχια για την Τουρκία! Γιατί ο κ.Μάας δεν πιέζει ώστε να γίνει η προμήθεια των τορπιλών στο ελληνικό ΠΝ; Η Ελλάδα είναι εταίρος …άλλης κατηγορίας; Για όσους σπεύσουν να επικαλεστούν τη γνωστή δικαιολογία των …χρεών που δεν επιτρέπουν στην Ελλάδα να ασκεί πολιτική θα επαναλάβουμε κι εμείς τη γνωστή μας θέση ότι “τα λεφτά” τους οι δανειστές τα παίρνουν στην ώρα τους και με το παραπάνω.
Τέλος να επισημάνουμε ότι και για τις τορπίλες ,υπάρχουν “κι αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια”.

Πηγή: militaire.gr

Πηγή: i-epikaira.blogspot.com