6.12.20

Ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στη Λιβύη - Ταξίδι-''αστραπή'' στην Αίγυπτο πραγματοποιεί ο Χαφτάρ



 Η Τουρκία αναπτύσσει στην βάση αλ-Ουατίγια αντιαεροπορικά συστήματα

Oι εξελίξεις είναι ραγδαίες στο μέτωπο της Λιβύης.'Οπως  αποκάλυψε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, έξι τουρκικά πολεμικά πλοία φέρεται να έχουν εντοπιστεί στον κόλπο της Σύρτης.   

Ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), στρατηγός Κχαλέντ Αλ Μαχτζούμπ, επιβεβαίωσε την παρουσία τουρκικών πλοίων.

Ο LNA παρακολουθεί την κίνηση των τουρκικών πολεμικών πλοίων, πρόσθεσε ότι βρίσκονται έξω από τα χωρικά ύδατα της Λιβύης και ότι δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία που να δείχνουν ότι πλησιάζουν την Σύρτη.''  

Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν πάλι στη Λιβύη. Πριν λίγο, οι δυνάμεις του LNA κατέλαβαν στρατιωτικές θέσεις GNA στο Ουμπάρι της Νότιας Λιβύης.

Με λίγα λόγια η εκεχειρία είναι πλέον στον ''άέρα'', με την Τουρκία να ανοίγει και πάλι το ''κουτί της πανδώρας''. 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, η τουρκική Αεροπορία έχει μεταφέρει στην αλ-Ουατίγια αντιαεροπορικά συστήματα HISR, (τουρκικής κατασκευής) όπως και τουλάχιστον 5 συστοιχίες MIM-23 Hawk.
 
Tαυτόχρονα, ο Χ. Χαφτάρ πραγματοποιεί επίσκεψη-''αστραπή'' στην Αίγυπτο, όπου εδώ και λίγες ώρες συναντιέται με στρατιωτικούς και με στελέχη των μυστικών υπηρεσιών της χώρας των ''Φαραώ''. 

Μετά την Αίγυπτο θα ταξιδέψει στη Γαλλία, όπου θα συναντήσει τους Σίσι και Μακρόν. 

Ο πόλεμος στη Λιβύη όχι απλά δεν σταμάτησε, απλά μόλις ξεκίνησε!

https://www.pentapostagma.gr/