19.11.20

Θεσσαλονίκη: Έτοιμη η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη μεταφορά ασθενών με covid-19 στην Αθήνα (βίντεο, φωτ.)

Έτοιμη είναι η αμαξοστοιχία που αναμένεται να μεταφέρει ασθενείς με κορονοϊό από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, η εν λόγω αμαξοστοιχία αποτελείται από έξι βαγόνια.

Δύο από αυτά έχουν ήδη εφοδιαστεί με τον απαραίτητο εξοπλισμό και έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα σε χώρους φιλοξενίας διασωληνωμένων ασθενών, ώστε να υποστηρίξουν την ασφαλή διακομιδή τους σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας.

Κλιμάκια του ΕΟΔΥ, έπειτα από συνεννοήσεις με το υπουργείο Υγείας και την Επιτροπή του υπ. Υγείας, έχουν εξετάσει τα βαγόνια και η αμαξοστοιχία είναι έτοιμη να αναχωρήσει για την Αθήνα όποτε κριθεί αναγκαίο.

Να σημειωθεί ότι με το τρένο αυτό θα μεταφέρονται μόνο οι ασθενείς που νοσηλεύονται στις απλές κλινικές Covid-19 των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης και όχι οι ασθενείς των ΜΕΘ.

Η αμαξοστοιχία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα επιτρέψει να γίνει διακομιδή περισσοτέρων ασθενών αντί των τριών που μπορεί να διακομιστούν με το αεροσκάφος C130.

Πηγές του ΕΚΑΒ σημείωσαν επίσης ότι τα πληρώματα που θα βρίσκονται στον συρμό είναι και αυτά έτοιμα ανά πάσα στιγμή να μεταφέρουν τους ασθενείς από τα νοσοκομεία στα βαγόνια, κάτι που έχει ήδη εφαρμοστεί στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Γαλλία.


https://www.makthes.gr/