18.11.20

Τα ΗΑΕ καταδικάζουν τις τουρκικές προκλήσεις κατά Ελλάδος και Κύπρου



 «Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα καταδικάζουν τις παραβιάσεις της Τουρκίας στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδος και Κύπρου, καθώς και τη συνολική επιθετική συμπεριφορά της στη Μέση Ανατολή, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Νότιο Καύκασο ως κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου.

“Σε αυτό το πλαίσιο, οι δυο κυβερνήσεις καλούν την Τουρκία να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο και να τερματίσει άμεσα όλες τις παράνομες και προκλητικές ενεργείς της» σημείωσαν, στην κοινή δήλωση, οι δύο ηγέτες Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

«Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπογραμμίζουν την αταλάντευτη δέσμευσή τους στο Διεθνές Δίκαιο και στον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, ως το θεμέλιο της ειρήνης, της ασφαλείας, των σχέσεων καλής γειτονιάς και της ειρηνικής επίλυσης διενέξεων για όλα τα κράτη της περιοχής.Οι δυο κυβερνήσεις επαναβεβαιώνουν την δέσμευση τους στην αρχή της μη επέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών της περιοχής. Επίσης, Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφωνούν στην προστιθέμενη αξία της περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τους και εντός του πλαισίου των περιφερειακών και πολυμερών μηχανισμών».

Παράλληλα, «Οι δυο χώρες εκφράζουν την ανησυχία τους για την εξαγωγή της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού στην περιοχή. Επαναβεβαιώνουν, δε, την κοινή δέσμευσή τους στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού σε όλες τις εκδοχές τους και καλούν την διεθνή κοινότητα να υιοθετήσει μια αυστηρή στάση απέναντι σε αυτήν την επιθετικότητα» δήλωσαν οι δύο ηγέτες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/defence-point.gr/