22.11.20

“Δεν θα γυρίσουμε ποτέ στην εποχή προ κορονοϊού”! Ο Β.Κοψαχείλης μιλά για την Ελλάδα στη “νέα εποχή”

 

Ο Βασίλης Κοψαχείλης Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός αναλυτής μιλά στο Militaire για το τριπλό μέτωπο που αντιμετωπίζει η χώρα: υγειονομική κρίση-ελληνοτουρκικά-οικονομία. Το ένα τροφοδοτεί το άλλο και όλα μαζί απειλούν θανάσιμα τη χώρα.

Ο κ.Κοψαχείλης κάνει μια ανάλυση με την οποία μας “ανοίγει το παράθυρο” για να δούμε πολύ ευρύτερα αυτές τις κρίσεις και τις επιπτώσεις τους.

“Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ στη προ κορονοϊού εποχή”, λέει αναφερόμενος στις σαρωτικές αλλαγές που φέρνει ο ιός μαζί τους στις εργασιακές σχέσεις και στον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν πλέον οι οικονομίες και οι κοινωνίες. Επισημαίνει ότι η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύθηκε το οκτάμηνο που μεσολάβησε για να προετοιμαστεί στοιχειωδώς όχι μόνο για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα του κορονοϊού, αλλά κυρίως για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην εργασία και στην εκπαίδευση.

Περιγράφει τις αλλαγές που έρχονται. Έχουμε αρχίσει ήδη να βιώνουμε κάποιες απ΄ αυτές. Αλλαγές που θα πρέπει να τις αντιμετώπισουμε ως ευκαιρία. Προφανώς δεν θα ΄ναι όλες ευχάριστες.

Ο κ.Κοψαχείλης μιλά για την Τουρκία με ρεαλισμό, τον οποίο θα πρέπει να ενστερνιστούμε αν πράγματι θέλουμε να την αντιμετωπίσουμε σοβαρά. “Η Τουρκία παρά τα προβλήματα της ,έχει αλλάξει κατηγορία”, λέει και αναλύει το γιατί.

Η Ελλάδα έχει ευκαιρίες και πρέπει να τις εκμεταλλευθεί. Ο κ.Κοψαχείλης μιλά για όσα μπορεί να κάνει η Ελλάδα ,γιατί οι πολυδιαφημιζόμενες “τριμερείς συνεργασίες” μόνο δεν αρκούν. Μιλά για έναν νέο “άξονα” στον οποίο η Ελλάδα μπορεί να ενταχθεί και να παίξει ρόλο στην περιοχή. Εξηγεί ποιες είναι οι χώρες που μπορούν να τον δημιουργήσουν.

Μια συνέντευξη στην οποία ο κ.Κοψαχείλης “πάει τη συζήτηση” πολύ παραπέρα από τα “ελληνοτουρκικά”.

https://www.militaire.gr/