1.11.20

Έτοιμοι για γεώτρηση νότια του Καστελόριζου οι Τούρκοι - Δηλώσεις Ερντογάν

Την "κόκκινη γραμμή" της ΑΟΖ, που την βάλατε -τώρα- κύριοι της κυβέρνησης;
ΑΛΕΞ
 

Την έναρξη τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε βάθος έως και 8.000 μέτρων κάτω από το βυθό του Αιγαίου, το οποίο σημαίνει σύντομα την άφιξη πλωτού γεωτρύπανου στην περιοχή που πραγματοποιεί έρευνες το Oruc Reid προανήγγειλε ουσιαστικά η Τουρκία μέσω δημοσιεύματος της εφημερίδας Yeni Safak.

Αυτό σημαίνει ότι έχει εντοπίσει τις περιοχές ειδικού ενδιαφέροντος και η συνέχεια θα έχει να κάνει με την αποστολή πλωτού γεωτρύπανου για να εκτελέσει δοκιμαστικές  γεωτρήσεις, όλα αυτά επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Γράφει η Yeni Safak:

 «Το Oruc Reis θα συνεχίσει έως τις 14 Νοεμβρίου τις έρευνές του μεταξύ Καστελόριζου και Ρόδου σύμφωνα με τη νέα Navtex που εξέδωσε η Αγκυρα. Το Oruc Reis θα συνοδεύεται από πολεμικά σκάφη του τουρκικού Ναυτικού και τα συνοδευτικά σκάφη Ataman και Cengizhan

Το Oruç Reis είναι ικανό να διεξάγει κάθε είδους γεωλογικές, γεωφυσικές, υδρογραφικές και ωκεανογραφικές έρευνες, ειδικά στην υφαλοκρηπίδα, για την εξερεύνηση φυσικών πόρων» γράφει η τουρκική εφημερίδα.

Το σκάφος μπορεί να εκτελέσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε βάθος έως και 8 χιλιάδων μέτρων και δυσδιάστατες σε βάθος έως και 15 χιλιάδων μέτρων.».

Τα ίδια ανέφερε και προ ολίγου και ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε ότι η Τουρκία συνεχίζει έρευνες με το Ορούτς Ρέις, και με τα πλωτά γεωτρύπανα  Κανουνί και με το Φατίχ, με την προοπτική να ενταχθεί στις πιο ισχυρές χώρες του πλανήτη, πολιτικά και οικονομικά.

«Οταν πετύχουμε τον αγώνα μας η Τουρκία θα μπει στις μεγαλύτερες χώρες του πλανήτη πολιτικά και οικονομικά.

Θα συνεχίζουμε να αναπτυσσόμαστε, θα συνεχίσουμε με το Ορούτς Ρέις, θα συνεχίσουμε με το Φατίχ, με το Κανουνί, με το Γιαβούζ.

Με τη βοήθεια του Αλλάχ, θα είμαστε πολύ διαφορετικοί στο μέλλον χάρη στις σεισμικές μας έρευνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, σύμφωνα με την Hurriyet.

Βέβαια για την κυβέρνηση δεν υπάρχει πρόβλημα, αφού η ελληνική κυριαρχία τελειώνει στα 6 ν.μ.


https://www.defencenet.gr/