25.11.20

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!
Η ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΛΟΓΙΚΕΥΕΤΑΙ. ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ; ΑΣ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΕΣΑ.

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΜΑΣ ΩΣ ΝΟΜΙΜΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ ή ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΜΕΣΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΥΝΟΔΟ Ε.Ε.

Τερματίσαμε και όχι άλλες υπεκφυγές και δολιότητες από τους Εταίρους και συμμάχους μας…

Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά όχι όλους όλο τον καιρό.

Αβραάμ Λίνκολν,

ΤΑΓΟΙ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΑΝΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΡΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΑΣ, ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟΤΕ ….

Αυτό δε τo σιγάν ομολογούντος εστί σου. (Ευριπίδηςδιότι, ο σιωπών συναινεί …


ΜΕΡΟΣ II ΧΩΡΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΟΡΕΥΟΥΣΑ ΖΩΝΗ

ΤΜΗΜΑ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Άρθρο 2 Νομικό καθεστώς της χωρικής θάλασσας, του εναέριου χώρου πάνω από την χωρική θάλασσα και του βυθού και του υπεδάφους του

1. Η κυριαρχία του παράκτιου κράτους εκτείνεται, πέρα από την ηπειρωτική του επικράτεια και τα εσωτερικά του ύδατα και, στην περίπτωση αρχιπελαγικού κράτους, περά από τα αρχιπελαγικά του ύδατα, στην παρακείμενη θαλάσσια ζώνη που ορίζεται ως χωρική θάλασσα.

2. Η κυριαρχία αυτή εκτείνεται και στον εναέριο χώρο πάνω από την χωρική θάλασσα καθώς και στο βυθό και υπέδαφός της.

3. Η κυριαρχία επί της χωρικής θάλασσας ασκείται σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση και τους άλλους κανόνες του διεθνούς δικαίου.


ΤΜΗΜΑ 2 ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΙΚΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Άρθρο 3 Εύρος της χωρικής θάλασσας

Κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίσει το εύρος της χωρικής του θάλασσας. Το εύρος αυτό δεν υπερβαίνει τα δώδεκα ναυτικά μίλια, μετρούμενα από γραμμές βάσεως καθοριζόμενες σύμφωνα με την παρούσα σύμβαση.

Άρθρο 4 Εξωτερικό όριο της χωρικής θάλασσας

Το εξωτερικό όριο της χωρικής θάλασσας είναι η γραμμή της οποίας κάθε σημείο βρίσκεται σε τόση απόσταση από το πλησιέστερο σημείο της γραμμής βάσεως, όσο είναι το εύρος της χωρικής θάλασσας.

Άρθρο 5 Φυσική ακτογραμμή

Πλήν εάν άλλως προβλέπεται στην παρούσα σύμβαση, ως φυσική ακτογραμμή για την μέτρηση του εύρους της χωρικής θάλασσας λαμβάνεται η γραμμή της κατωτάτης ρηχίας κατά μήκος της ακτής όπως αυτή εμφαίνεται στους ναυτικούς χάρτες μεγάλης κλίμακας που αναγνωρίζονται επίσημα από το παράκτιο κράτος, αλλά και τα υπόλοιπα κράτη μέλη του ΟΗΕ!


ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΡΜΑ!


Αντώνης Αντωνάς