15.11.20

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε «στρατόπεδα καραντίνας» όπου θα τοποθετηθούν με τη βία ασθενείς θετικοί για τον κορωνοϊό



 Μετάφραση: Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Η Νέα Ζηλανδία έχει πάει τον όρο «lockdown» σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Με μόνο 25 θανάτους κορονωϊού σε πληθυσμό περίπου 5 εκατομμυρίων, οι ιατροί καλούνται τώρα να διαχειριστούν όλα τα επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα σε ένα στρατόπεδο καραντίνας, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή Υγείας, Δρ Ashley Bloomfield.

«Εντέλλω τώρα τους αξιωματικούς της υγείας ώστε όλα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα  να αντιμετωπίζονται σε εγκαταστάσεις καραντίνας. Τώρα, αυτό είναι διαφορετικό από το πώς αντιμετωπίστηκαν τα θετικά περιστατικά όταν ήμασταν τελευταία φορά στο επίπεδο 4 και σίγουρα στο 3, και δείχνει πόσο  αυστηροί είμαστε για τον περιορισμό τυχόν κινδύνου συνεχιζόμενης μετάδοσης ακόμη και σε αυτομόνωση και ακόμη και σε άλλους μέσα στο σπίτι. Αυτό θα ισχύει για οποιεσδήποτε περιπτώσεις και επίσης για στενά μέλη της οικογένειας που ενδέχεται να διατρέχουν τον κίνδυνο,» είπε ο Bloomfield.

Το έθνος έχει 32 διαχειριζόμενες εγκαταστάσεις απομόνωσης και καραντίνας με χωρητικότητα 6.260 άτομα, αναφέρει ο Stuff. Αλλά αυτό δεν είναι το χειρότερο. Οι ασθενείς θα κρατηθούν ενάντια στη θέλησή τους στα στρατόπεδα καραντίνας έως ότου κάνουν τεστ κορονωϊού και αυτό βγει αρνητικό.

Η πρωθυπουργός Jacinda Ardern, του κεντροαριστερού Εργατικού Κόμματος της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε σε βίντεο ότι εάν οι άνθρωποι που στάλθηκαν στο στρατόπεδο  καραντίνας αρνούνται να υποβληθούν σε τεστ, θα πρέπει να παραμείνουν στο στρατόπεδο για δύο επιπλέον εβδομάδες μετά την πρώτη διαμονή δύο εβδομάδων, αποκαλώντας την προειδοποίηση «αρκετά καλό κίνητρο» για να ξανακάνουν οι ασθενείς το τεστ.

«Αν κάποιος αρνηθεί στις εγκαταστάσεις μας να κάνει το τεστ, πρέπει να συνεχίσει να μένει. Έτσι δεν θα μπορούν να φύγουν μετά από δεκατέσσερις ημέρες, πρέπει να παραμείνουν για άλλες δεκατέσσερις ημέρες. Είναι λοιπόν ένα πολύ καλό κίνητρο. Είτε κάνετε το τεστ  και βεβαιώνεστε ότι έχετε ιαθεί, ή θα σας κρατήσουμε στις εγκαταστάσεις περισσότερο. Νομίζω λοιπόν ότι οι άνθρωποι – οι περισσότεροι- θα το δουν και θα πουν, «Θα κάνω το τεστ».

Σε συνέντευξη με την Laura Ingraham την Τρίτη, ο ανώτατος συνεργάτης του Hoover Institution, Victor Davis Hanson, καταδίκασε το ίδρυμα των στρατοπέδων καραντίνας της Νέας Ζηλανδίας.

«Έχουν ένα έθνος 5 εκατομμυρίων ανθρώπων», εξήγησε ο Hanson. «Έχουν χάσει μόνο  25 άτομα, με τραγικό τρόπο βέβαια. Αυτός είναι ένας εκπληκτικά χαμηλός αριθμός για να πετάξουμε  την προσωπική ελευθερία.»

Η κυβέρνηση διέταξε επίσης την Air New Zealand να σταματήσει όλες τις διεθνείς κρατήσεις με προορισμό τη Νέα Ζηλανδία, καθώς οι προβλέψεις δείχνουν ότι οι εγκαταστάσεις καραντίνας σύντομα θα πληρωθούν.

Από την Τρίτη, όποιος ταξιδεύει στη Νέα Ζηλανδία πρέπει να έχει επιβεβαιώσει κράτηση σε στρατόπεδο καραντίνας. Απαγορεύεται στους επιβάτες να επιβιβαστούν στην πτήση τους, εκτός εάν παρουσιάσουν το δελτίο που έχει εκδοθεί από την κυβέρνηση ως απόδειξη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Board of Airlines New Zealand, Justin Tighe-Umbers, δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρείες βλέπουν μεγάλη ζήτηση από ανθρώπους που επιστρέφουν στη Νέα Ζηλανδία από τώρα έως τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τον Stuff.

«Υπάρχει περιορισμένη διαχειριζόμενη απομόνωση και διαμονή σε καραντίνα, οπότε οι άνθρωποι πρέπει να είναι σίγουροι ότι έχουν εξασφαλίσει ένα μέρος παίρνοντας ένα κουπόνι από την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας», είπε.

Μετάφραση: Ενωμένη Ρωμηοσύνη

https://times.ky/new-zealand-announces-quarantine-camps-where-positive-patients-will-be-forcibly-placed-gregg-jarrett?fbclid=IwAR2DlYibPfoxV48mHbdyC133QBoTMnsuI6rEMNYuR-1nKAE40FjAfgDW47Q