10.10.20

Ο Ερντογάν δηλώνει ότι φοβάται μόνο... τον Αλλάχ! Ρωσικοί S-300 στα "χέρια" του Άσαντ



 Έχει χάσει κάθε μέτρο ο σουλτάνος - Παίζει με την τύχη του απειλώντας ΗΠΑ-Ρωσία

Το σκηνικό κρίσης ΗΠΑ-Ρωσίας με τον Τούρκο πρόεδρο “μεταφέρεται” στο συριακό έδαφος και έχουμε πολλές και “καλές” εξελίξεις, ειδικά μετά το τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην Άγκυρα.  

Για τον λόγο αυτόν ο Ερντογάν δήλωσε ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε καμία δύναμη παρά μόνο στον Αλλάχ, καθώς η Τουρκία εμπλέκεται σε έναν αυξανόμενο αριθμό περιφερειακών αγώνων εξουσίας.

Η Άγκυρα παρέχει στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις με την Αρμενία για την περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ενώ παρεμβαίνει επίσης σε Ιράκ, Λιβύη, Συρία και Α. Μεσόγειο.

Ειδικά η Συρία όμως, ξαφνικά μετατράπηκε σε επίκεντρο νέας κρίσης, αφού οι ΗΠΑ προειδοποίησαν την Άγκυρα να μην ξεκινήσει επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, καθώς οι Τούρκοι συγκεντρώνουν χιλιάδες στρατό.

Εν τω μεταξύ, οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις συνεχίζονται ενάντια στο εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) στο βόρειο Ιράκ.

«Υποκύπτουμε μόνο στον  Αλλάχ… Δεν υποκύπτουμε σε καμία άλλη δύναμη», δήλωσε ο Ερντογάν σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.

Τα σχόλια του Τούρκου προέδρου έγιναν σε ομιλία την περασμένη εβδομάδα στην οποία ο Ερντογάν κατηγόρησε άλλες χώρες ότι προσπαθούν ξανά να αποκλείσουν την Τουρκία αφού επιδιώκουν να αλλάξουν την παγκόσμια τάξη.

Ο ίδιος δηλαδή έχει κατατάξει την Τουρκία στις υπερδυνάμεις και πλέον δεν φοβάται κανέναν και τίποτα. 

Μετά τις ΗΠΑ και η Ρωσία παρεμβαίνει δίνοντας βαρύ οπλισμό στον Άσαντ για να χτυπήσει τον Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ δήλωσε ότι ο συριακός στρατός που εξαρτάται πλήρως από τα ρωσικά όπλα,  θα εκσυγχρονιστεί σε συνεργασία με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας.

Ο Άσαντ δήλωσε στο ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ: «Πριν από δύο χρόνια, ξεκινήσαμε να εφαρμόζουμε ένα σχέδιο εκσυγχρονισμού του στρατού μας και είναι σαφές ότι θα υλοποιήσουμε αυτόν τον εκσυγχρονισμό σε συνεργασία με το ρωσικό υπουργείο άμυνας”.

Ο Πρόεδρος της Συρίας σχολίασε ένα ερώτημα σχετικά με το εάν η Συρία ενδιαφέρεται να αποκτήσει  συστήματα S-300 και S-400, αναφέροντας ότι όλα είναι πιθανά αλλά εξαρτώνται από τις εξελίξεις.

«Έχουμε προτεραιότητες, δεν μιλάμε απαραίτητα για την αγορά πυραύλων. Μπορεί να υπάρχουν άλλες προτεραιότητες προς το παρόν σχετικά με τον πόλεμο που διεξάγουμε. Έχουμε ένα πλήρες σχέδιο, αλλά πρέπει να δράσουμε σύμφωνα με τις προτεραιότητες μας”, τόνισε ο ίδιος.

Η Δαμασκός συνήθως δεν ανακοινώνει λεπτομέρειες των στρατιωτικών της σχεδίων, αλλά είναι σίγουρο ότι όλο αυτό πλάνο αφορά την εκδίωξη των Τζιχαντιστών του Ιντλίμπ και των Τούρκων εισβολέων που προσαρτούν την Βόρεια Συρία κομμάτι-κομμάτι κάθε μέρα.

https://www.pentapostagma.gr/