11.10.20

ΕΠΙΑΣΕ ΤΟΠΟ ΤΟ "ΒΕΤΟ" ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ - ΧΩΡΙΣ ΤΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ!


 Έπιασε τόπο το σκληρό "βέτο" που έθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και σύσσωμη η Εκκλησία της Ελλάδος, μαζί και με τους 22 ασυμβίβαστους Μητροπολίτες της Μακεδονίας (εδώ), προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, για να μην αναγνωριστεί με την ονομασία "Μακεδονία ή Μακεδονική" η σχισματική ως τώρα "Εκκλησία" των Σκοπίων!

Ο ΤΙΤΟ

  Η Σκοπιανική "Εκκλησία" αυθαίρετα και με απόφαση του Τίτο, αυτοαποκαλούνταν "Μακεδονική" με εμφανή στόχο την αλλοίωση της Ιστορίας και της Θρησκείας (επιστολές Αποστόλου Παύλου), ώστε να εξυπηρετηθούν οι γεωπολιτικοί στόχοι της τέως Κομμουνιστικής Γιουγκοσλαβίας και να αρπαχθεί το έδαφος της Β. Ελλάδας!

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β΄

  Η ιστορική ονομασία της Εκκλησίας αυτής, που ήταν ολότελα Ελληνική, Βυζαντινή, ήταν "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας" από τον καιρό που ο Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος, της δοξασμένης Μακεδονικής μας Δυναστείας, ελευθέρωσε Σκόπια και Αχρίδα από τους Βουλγάρους του Σαμουήλ, σώζοντας κυριολεκτικά ολόκληρη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό από την σκληρή βία και εθνοκάθαρση των τότε Βουλγάρων.

Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΧΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΗΣ

  Η Αρχιεπισκοπή Αχρίδας, υπαγόταν στο Πατριαρχείο Σερβίας, μέχρι της αποσχίσεώς της με την απαράδεκτη ονομασία "Μακεδονική Εκκλησία".

  Κανονικός δε Αρχιεπίσκοπός της είναι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, ο οποίος έχει κυριολεκτικά μαρτυρήσει από τις φυλακίσεις, τις διώξεις και τον διωγμό των Σκοπιανών, που πρέπει να δώσουν λόγο για όλα αυτά και να ζητήσουν συγνώμη από τον Ιωάννη και την Ορθοδοξία!

ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ

  Πρόσφατα, στα πλαίσια της άθλιας Συμφωνίας των Πρεσπών, το "αιχμάλωτο" Οικουμενικό Πατριαρχείο δέχτηκε πίεση από όλες τις πλευρές και από την Αθήνα ιδιαίτερα, να αναγνωρίσει σαν "Μακεδονική" την Εκκλησία των Σκοπίων, ενώ "αναγκάστηκε" να υποδεχθεί σαν Πρωθυπουργό "Β. Μακεδονίας" τον ίδιο τον Ζάεφ στο Φανάρι, αλλά και να εκδώσει ανακοίνωση αναγνώρισης με αυτή την ονομασία , κάτι που προκάλεσε τότε την άμεση αντίδραση του Νοιάζομαι (δείτε εδώ), για να σταματήσει ο κατήφορος που σχεδίασαν κάποιοι, ώστε να εκθέσουν στα μάτια των Ελλήνων το Οικουμενικό Πατριαρχείο και τον ίδιο τον Πατριάρχη!

 Επίσης νωρίτερα, το Μακεδονικό Κόμμαμε μια ιστορική επιστολή του στον Οικουμενικό Πατριάρχη, προειδοποίησε για τρομερό ιστορικό "στιγματισμό" αν τυχόν το Φανάρι αναγνώριζε την Εκκλησία σαν "Μακεδονική" με ή χωρίς "Β", επικαλούμενο σωρεία ντοκουμέντων που δείχνουν την πάγια δόλια επιδίωξη των Σκοπίων (δείτε εδώ)

ΑΙΤΗΜΑ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ

  Πριν λίγες μέρες, ο Πρόεδρος και ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων με επιστολή τους ζήτησαν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη την αναγνώριση Αυτοκέφαλης "Μακεδονικής" Εκκλησίας, ωθώντας τα πράγματα σε μια κάποια απόφαση, ενώ "καραδοκεί" και το Πατριαρχείο Ρωσίας για ανταπόδοση της Ουκρανίας...

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ


  Και όπως αποκαλύπτει πλέον με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του το πάντα καλά πληροφορημένο "ΠΑΡΟΝ" της Κυριακής (11-10-2020), ενόψει της τελικής απόφασης του Πατριαρχείου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών απέστειλε στο Φανάρι στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο οποίος και συναντήθηκε με τον Βαρθολομαίο το απόγευμα της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, μεταφέροντας το "βέτο" Ιερώνυμου για αναγνώριση "Μακεδονικής Εκκλησίας"!

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης διαβεβαίωσε τότε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δοθεί ο τίτλος "Μακεδονική Εκκλησία", αλλά η τελική απόφαση είναι να ονομαστεί "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας" σκέτο, όπως ήταν η κανονική ελληνική - βυζαντινή της ονομασία!

ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ...

 Οπωσδήποτε είναι πολύ θετικό που το Οικουμενικό Πατριαρχείο απορρίπτει την ονομασία "Μακεδονική", στέκοντας στο ύψος του, καθώς αυτό ήταν εκείνο που δια του Πατριάρχου Ιωακείμ Γ΄ και των αγωνιστών Μητροπολιτών του, έσωσε την Μακεδονία από τον εκβουλγαρισμό, μαζί με τα μετέπειτα Σώματα των Μακεδονομάχων!

  Υπάρχει όμως και ένα "αλλά". Διότι η "Αρχιεπισκοπή Αχρίδας" πρέπει να αποσυνδεθεί από τον όρο "Β. Μακεδονία" και όχι να γίνει τυχόν "όχημα" για να τον εδραιώσει και να τον "νομιμοποιήσει" στα μάτια, τις συνειδήσεις, τα βιβλία και τις Εκκλησίες των Ελλήνων, αφού ως γνωστόν δόθηκε σκόπιμα, αυθαίρετα, παράλογα, άκυρα, αντισυνταγματικά, ανιστόρητα και αντιδημοκρατικά, απορριπτόμενος από το συντριπτικό σύνολο του Ελληνισμού και των Ιεραρχών, Ιερέων και Μονών της Ελλάδας! (δείτε, κατεβάστε, εκτυπώστε δωρεάν το βιβλίο της Ακυρότητας της Συμφωνίας των Πρεσπών εδώ)

ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΟΥΝ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

  Οι δε εξελίξεις σε Βαλκάνια και Ελλάδα, θα φέρουν προσεχώς τα πάνω κάτω, καθώς αναμένεται σφοδρή στρατιωτική σύγκρουση Αλβανών και Σέρβων - βλέπε ΗΠΑ και Ρωσία - που θα εμπλέξει Σκόπια και Ελλάδαμε επακόλουθο την διάλυση του κρατιδίου των Πλαστογράφων της Ιστορίας και την απόδοση των εδαφών του στις εθνικές μειονότητες που το αποτελούν (σχεδόν 300.000 οι Έλληνες των Σκοπίων), με αποτέλεσμα την έκθεση του Πατριαρχείου...

  Γι΄ αυτό είναι καλό να μην βιαστεί... Αλλά να κερδίζει τον καιρό, βάζοντας όρους και προϋποθέσεις, σαν την Πηνελόπη στους "Μνηστήρες", μέχρι της εμφάνισης του "Οδυσσέα" ή μάλλον του νέου "Αλέξανδρου", που έρχεται με τιμή και δύναμη, για να βάλει την Ελλάδα στην υψηλή και πάλι θέση της Ιστορίας!

https://www.noiazomai.gr/