28.10.20

Οι Σαουδάραβες αντικαθιστούν τα τουρκικά με ελληνικά προϊόντα

 

Η ΕΕ τι περιμένει;

Την στιγμή που η ΕΕ ακόμα κάνει τα ''στραβά'' μάτια στην Τουρκία, η Σ. Αραβία αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να τελειώσει οικονομικά την Άγκυρα. 

Η Σ.Αραβία ξεσκεπάζει τα ψέμματα και τις δόλιες πολιτικές πολλών πολιτισμένων χωρών της ΕΕ, με προεξάρχουσες Γερμανία,Ισπανία, Ιταλία, ενώ ξεμπροστιάζει ολόκληρο το σύστημα ηγεσίας της ένωσης.

Ελπίζουμε να ακούνε όλα αυτά οι ελληνικές αρχές και ειδικά οι Έλληνες επιχειρηματίες για το σοβαρό μποϊκοτάζ των τουρκικών προϊόντων στην περιοχή του Κόλπου, και να σπεύσουν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες στο μέτρο του δυνατού, για να βοηθηθεί πρωτίστως και πάνω από όλα η ελληνική οικονομία με την δημιουργία νέων  ευκαιριών.       

Τι αναφέρει Ισραηλινό ΜΜΕ: 

Σύμφωνα με την Israel Hayom, μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ της Σαουδικής Αραβίας αντικατέστησαν, σχεδόν μέσα σε μια νύχτα, τα διάφορα τουρκικά προϊόντα τους με προϊόντα από την Ελλάδα, την μεγάλη αντίπαλο της Τουρκίας η οποία βρίσκεται σε αντιπαράθεση μαζί της λόγω διένεξης για τα θαλάσσια σύνορα στην Μεσόγειο.

Σούπερ μάρκετ στο Ριάντ έβαλαν δίπλα στα νέα προϊόντα στις βιτρίνες ελληνικές σημαίες και μάλιστα η αλυσίδα fast food «Herfy Burger» μετονόμασε τη μερίδα του τουρκικού της χάμπουργκερ σε ελληνικό χάμπουργκερ μέσα σε γαλάζιο περιτύλιγμα, σύμφωνα με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας.  

Όλα αυτά την στιγμή που Γαλλία και Τουρκία είναι στα ''μαχαίρια''. 

Κορυφαίοι τούρκοι αξιωματούχοι καταδίκασαν το σκίτσο που σατιρίζει τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δημοσιεύεται στο πρωτοσέλιδο της εβδομαδιαίας γαλλικής εφημερίδας Charlie Hebdo, κάνοντας λόγο περί «αήθους απόπειρας» από πλευράς της να «διασπείρει πολιτισμικό ρατσισμό και μίσος», κατ’ αυτούς.

Η οργή της τουρκικής κυβέρνησης για το σκίτσο ρίχνει λάδι στη φωτιά που έβαλε στις διπλωματικές σχέσεις της Άγκυρας και του Παρισιού η εκτενής προβολή σκίτσων του Μωάμεθ στη Γαλλία, μετά τη δολοφονία του καθηγητή Σαμιέλ Πατί επιδή έδειξε τέτοια σκίτσα σε μαθητές αυτόν τον μήνα.

«Καταδικάζουμε σθεναρά τη δημοσίευση που αφορά τον πρόεδρό μας στη γαλλική εφημερίδα» διότι «δεν επιδεικνύει κανένα σεβασμό προς οποιαδήποτε πίστη, προς οτιδήποτε ιερό, σε οποιαδήποτε αξία», τόνισε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας και κορυφαίος σύμβουλος του Ερντογάν, μέσω Twitter. 

Η επιθέσεις που εξαπολύει κατά του Γάλλου προέδρου δεν είναι τυχαίες. Ο Ταγίπ Ερντογάν βρήκε τον «αποδιοπομπαίο τράγο» του προκειμένου να δώσει στόμφο στην προσπάθειά του να εμφανιστεί ως ο απανταχού προστάτης των μουσουλμάνων. Οι φράσεις που εκστομίζονται από την Τουρκία είναι άνευ προηγουμένου με τον Ερντογάν να είναι ο ενορχηστρωτής και να μην αντιλαμβάνεται τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η στάση του.   

https://www.pentapostagma.gr/