3.10.20

☦"τα μάθατε τα νέα; δεν έχει πόλεμο, η επικείμενη σύγκρουση Ελλάδος - τουρκίας θα αποσυμπιέζεται αμέσως και ο τούρκος θα χορεύει"



ΕΡΧΟΝΤΑΙ πολλές ΝΥΚΤΕΣ ΙΜΙΩΝ με μηχανισμό ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗΣ; Η Ελλάδα συμφώνησε με την Τουρκία “στρατιωτικό μηχανισμό απεμπλοκής”


"Δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα"

Στρατιωτικό μηχανισμό απεμπλοκής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ιδρύθηκε στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας από τις Βρυξέλλες.



Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΚΥΠΕ , “μετά από μια σειρά τεχνικών συναντήσεων μεταξύ των Στρατιωτικών Αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Τουρκίας στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ιδρύθηκε την Πέμπτη (1 Οκτωβρίου 2020) ένας διμερής στρατιωτικός μηχανισμός απεμπλοκής”.

“Ο μηχανισμός έχει σχεδιαστεί για τη μείωση του κινδύνου συμβάντων και ατυχημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο. Περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ανοιχτής γραμμής μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, για τη διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα”, τονίζεται.

Τι είναι αυτή η “διευκόλυνση της αποσυμπίεσης στη θάλασσα ή στον αέρα”, θα μας εξηγήσει κάποιος;

“Οι τεχνικές συνομιλίες αποσυμπίεσης, οι οποίες ξεκίνησαν στις αρχές Σεπτεμβρίου, υπό τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg μετά από υψηλού επιπέδου επαφές με την Ελλάδα και την Τουρκία”, τόνιζεται. ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/i-ellada-symfonise-me-tin-toyrkia-quot-stratiotiko-michanismo-apemplokis-quot/

ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ γλυτώνει η τουρκία τις ΚΥΡΩΣΕΙΣ

"Μέρκελ: Όχι σε κυρώσεις στην Τουρκία

Η Άνγκελα Μέρκελ και νωρίτερα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδωσαν τον τόνο για το τι πρέπει να περιμένουμε από την Σύνοδο Κορυφής όσον αφορά στην στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος ξεκαθάρισε φτάνοντας στην Σύνοδο Κορυφής ότι δεν είναι υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

«Θέλω να τονίσω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι φυσικά περίπλοκη και η ΕΕ ενδιαφέρεται πολύ να αναπτύξει μια πραγματικά δημιουργική σχέση με την Τουρκία παρά τις δυσκολίες. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και εξαρτώμαστε ο ένας από τον άλλον όταν έχει να κάνει με την μετανάστευση και πρέπει να υποστηρίξουμε την Τουρκία που έχει να αντιμετωπίσει μεγάλο προσφυγικό κύμα», είπε.

Και πρόσθεσε ότι «φυσικά πρέπει να αποκλιμακώσουμε τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και για μένα η διπλωματία παίζει κυρίαρχο ρόλο».ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr/ellinotourkika/merkel-ochi-se-kyroseis-stin-toyrkia-se-exelixi-i-syzitisi-gia-toyrkia-kai-anatoliki-mesogeio/397049/

ΜΕ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ και δίχως ΚΥΡΩΣΕΙΣ ο τούρκος θα ΧΟΡΕΥΕΙ

"Για όλους και για όλα μίλησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από την κατάσταση στη Συρία και το Αζερμπαϊτζάν μέχρι την… «κακομαθημένη» Ελλάδα και Κύπρο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Sabah, σε ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος της Τουρκίας χαρακτήρισε «κακομαθημένες» από την Ε.Ε. την Ελλάδα και την Κύπρο τα αιτήματα των οποίων είναι ανεδαφικά." ΠΗΓΗ https://www.onalert.gr/ellinotourkika/erntogan-kakomathimenes-ellada-kai-kypros-den-echoyme-epilogi-apo-to-na-drasoyme-aytovoylos/396995/

ΣΑΝ ΚΑΛΑ μας τα είπε ένας ΓΕΡΟΝΤΑΣ:

ΣΤΙΣ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2020 ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ " να με θυμηθείς αντί για κυρώσεις στην τουρκία θα βάλλουν κυρώσεις στην Ελλάδα..."

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/09/blog-post_97.html

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Αναρτήθηκε από Θηβαίος Πολίτης