29.9.20

Ο μεγάλος φόβος της Τουρκίας: "Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε νέο “Ισραήλ” στην Α.Μεσόγειο"



 Πιέζουν προς πάσα κατεύθυνση οι Τούρκοι για να μην αποκτήσουμε στρατηγικά όπλα

Μεγάλος καημός στην Άγκυρα με τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας, με τα οποία όμως η χώρα μας θα αποκτήσει εναέρια υπεροχή, ενώ με ένα ακόμη πρόγραμμα για το ΠΝ θα έχουμε μια σχετική υπεροπλία και στο πολεμικό ναυτικό μας έναντι των Τούρκων.

Αυτή η προοπτική, ανάγκασε τον τον τουρκικό τύπο να αναφέρει τον ενδόμυχο φόβο της Άγκυρας, που είναι μη τυχόν μετατραπεί η χώρα μας σε νέο “Ισραήλ”, διότι τότε θα χαθούν τα οποία πλεονεκτήματα διαθέτει η γειτονική χώρα για επιβάλει την ατζέντα της στην Αθήνα.

“Αυτό που είναι πιο απογοητευτικό είναι ότι τώρα η Ελλάδα μετατρέπεται σε νέο Ισραήλ στην περιοχή. Οι Έλληνες ηγέτες υιοθετούν τις στρατηγικές που ακολουθούν οι επεκτατικοί ηγέτες του Ισραήλ. Η τρέχουσα κατάσταση πρέπει να αποτελεί προειδοποιητικό σημάδι για την ηγεσία της ΕΕ.

Όπως το Ισραήλ, έτσι και η Ελλάδα επιμένει στους μινιμαλιστικούς ισχυρισμούς της στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτό που είναι πιο παράλογο είναι ότι η Ελλάδα έχει μια εύθραυστη διασύνδεση με την Ανατολική Μεσόγειο, εκτός από τα νησιά που βρίσκονται εκατοντάδες μίλια μακριά από την ελληνική ηπειρωτική χώρα.

Οι μινιμαλιστικοί ισχυρισμοί της Ελλάδας είναι πολύ πιο ρεαλιστικοί από την επεκτατική ατζέντα του Ισραήλ.

Η Ελλάδα βρίσκει πλέον μόνιμη και άνευ όρων υποστήριξη από την ΕΕ, ανεξάρτητα από το πόσο παράλογα ενεργεί. Αυτό μοιάζει με την σχέση του Ισραήλ με τις ΗΠΑ.

Η Αθήνα παραβιάζει μόνιμα τους διεθνείς νόμους και τις αρχές καλής γειτονίας επεκτείνοντας τα συμφέροντα της στο Αιγαίο Πέλαγος και εξοπλίζοντας τα νησιά που πρέπει να αποστρατικοποιηθούν σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες.

Οι υπερεθνικιστές Έλληνες ηγέτες προωθούν τη Μεγάλη Ιδέα, που εκφράζει τον στόχο της αναβίωσης της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας με την ίδρυση ενός ελληνικού κράτους των δύο ηπείρων και των 5 θαλασσών.

Εμπιστεύονται πλέον αρκετά τα ισχυρά ελληνικά λόμπι στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Αυτά τα λόμπι ενδέχεται να βλάψουν ορισμένα από τα διεθνή συμφέροντα της Τουρκίας.

Μπορούν να ασκήσουν κάποια πίεση στην Άγκυρα, αλλά εάν υπάρξει παραβίαση της κυριαρχίας της Τουρκίας και των θεμελιωδών συμφερόντων εθνικής ασφάλειας, ενδέχεται να μην είναι αρκετά  για να υπερασπιστούν την Ελλάδα ενάντια στην τουρκική στρατιωτική δύναμη.

Η Τουρκία είναι πολύ ισχυρότερη στρατιωτικά και πιο ανθεκτική από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην περιοχή. Η Ελλάδα προσποιείται ότι ενεργεί σαν ένα νέο Ισραήλ, αλλά η Τουρκία δεν είναι Παλαιστίνη ή οποιοδήποτε άλλο κράτος στην περιοχή από την άποψη των στρατιωτικών της δυνατοτήτων.

Θα ήταν προς το συμφέρον της Αθήνας να υιοθετήσει κάποια ταπεινότητα και να μην προσπαθήσει να αλλάξει το status quo εάν θέλει να αποτρέψει τυχόν απροσδόκητες απώλειες.

Οι επιθετικές και άδικες ενέργειες της Αθήνας και του Παρισιού έχουν απροσδόκητα αποτελέσματα, κάτι που είναι τρομερό νέο για τις δύο πρωτεύουσες.

Είναι απαραίτητο να αναγνωρίσουμε ότι μετά από χρόνια πόλωσης και εσωτερικών πολιτικών εντάσεων που προκλήθηκαν από εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες, ο τουρκικός λαός ενώνεται ενάντια στον ελληνικό επεκτατισμό και τους μινιμαλιστικούς ισχυρισμούς της Αθήνας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο τουρκικός λαός και οι Τούρκοι ηγέτες ενώνονται γύρω από την άκρως εθνικιστική ατζέντα υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν”, αναφέρει μεταξύ άλλων ο Τούρκος σύμβουλος και καθηγητής του πανεπιστημίου Χαλντούν Talha Köse.

pentapostagma