29.9.20

Η ΕΕ θέλει να περάσει κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας χωρίς την συγκατάθεση της Κύπρου!


 

Ταυτόχρονα δεν ακούει κουβέντα για κυρώσεις κατά της Τουρκίας η Μέρκελ

Σε ένα απίστευτο σκάνδαλο είναι έτοιμη να προχρήσει η ΕΕ. Εδώ και μέρες οι Βρυξέλλες πιέζουν σε έντονο βαθμό την Κύπρο να πάρει πίσω το βέτο που έβαλε στην Λευκορωσία. 

Η ΕΕ θεωρεί θέμα αξιοπιστίας τις κυρώσεις στην Λευκορωσία, με την Λευκωσία να αντιστέκεται σθεναρά. Όμως οι διπλωμάτες προσπαθούν να βρουν μία φόρμουλα και έτσι θέλουν να περάσουν κυρώσεις χωρίς την συγκατάθεση της Κύπρου! 

Πρόκειται για μία ''πραξικοπιματική'' κίνηση, η οποία θα προκαλέσει αναταράξεις στα θεμέλια της ΕΕ. Την ίδια στιγμή, στη Σύνοδο Κορυφής απομακρύνεται το ενδεχόμενο σκληρών κυρώσεων στην Τουρκία καθώς πολλές χώρες πιστεύουν ότι θα μπορούσαν να τινάξουν στον αέρα τις διερευνητικές συνομιλίες. 

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι πληροφορίες, ''η Μέρκελ δεν ακούει κουβέντα για κυρώσεις κατά της Τουρκίας!''  

Δείτε βίντεο από το Open TV 


 Eδώ και αρκετά 24ωρα πάντως βρίσκεται σε εξέλιξη ένα άνευ προηγουμένου διπλωματικό παρασκήνιο, με τη Γερμανία η οποία έχει την κυλιόμενη Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και την πλευρά της Γαλλίας να επιχειρούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό. Η γαλλική πλευρά θέλει αποφασιστικότερη στάση της Ευρώπης έναντι της Τουρκίας. 

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στη διάρκεια του δείπνου εργασίας των ηγετών, γεγονός που δείχνει πως πρόκειται για μια περίπλοκη και πολυσύνθετη συζήτηση. 


https://www.pentapostagma.gr/