9.9.20

Έκτακτη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη για την εξέγερση στη Μόρια

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 9.30 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη συμμετοχή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, του Αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Κουμουτσάκου, του Διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου. 

Θα εξεταστεί η κατάσταση στη Μόρια και τα μέτρα που θα ληφθούν για την αντιμετώπισή της. 

Δηλώσεις Μουτζούρη 

"Είναι τραγική η κατάσταση. Το ΚΥΤ καταστράφηκε ολοσχερώς. 12.500 άνθρωποι είναι στο δρόμο. Χθες είχαμε 35 θετικά κρούσματα κορονοϊού και αναμέναμε τα αποτελέσματα των υπολοίπων τεστ. Είναι άγνωστος ο αριθμός των θετικών μεταναστών στον ιό" δήλωσε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. 
Όπως είπε είναι άγνωστο τι θα γίνει με τους μετανάστες που έχουν φύγει από το σημείο. "Είναι άγνωστο που θα μείνουν, πρέπει να δούμε που θα στηθούν σκηνές γιατί πρέπει να είναι μακριά από την πόλη λόγω και του θέματος με τον κορονοϊό"

Ήχησαν οι καμπάνες στην Μορια και οι κάτοικοι ζητούν άμεση βοήθεια


Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων ''Εδώ και αρκετή ώρα υπάρχουν μεγάλες φωτιές γύρω από το ΚΥΤ. Οι εστίες πολλαπλασιάζονται. Μάλλον πρόκειται για εμπρησμούς. Η φωτιά με τη δύναμη του αέρα εξαπλώνεται γρήγορα. Χτυπούν οι καμπάνες! Το χωριό μας περνάει δύσκολες ώρες! Οι ευθύνες και το κρίμα στο λαιμό εκείνων που μας καταδίκασαν να ζούμε έτσι!''

Δηλώσεις Πέτσα 


Όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην ΕΡΤ, η Λέσβος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, και απαγορεύεται σε κάθε πρόσφυγα και μετανάστη να φύγει από το νησί, καθώς δεν είχαν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι για κορονοϊό. Όπως είπε, εξετάζεται ακόμα και το σενάριο του εμπρησμού.
Επίσης ασαφές είναι το που βρίσκονται οι 35 που έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Επίσης δυνάμεις των ΜΑΤ μεταφέρονται στο νησί.
https://www.pentapostagma.gr/