9.9.20

Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα


Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας, Σωτήρης Σκουλούδης 
Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση μεταξύ του Διονύσου και της Νέας Μάκρης, στις 10:30 της Τετάρτης, ενώ περίπου 2 ώρες αργότερα ένα νέο μέτωπο ξέσπασε και στην Κερατέα, όπου εκκενώθηκαν προληπτικά o οικισμός Φέριζα και ένα οικοτροφείο.  
Σημειώνεται ότι τα τριάντα παιδιά από το οικοτροφείο μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο. Παράλληλα, όπως τονίζει στον Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα, όπου έχει φτάσει η φωτιά.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή έχουν αυξηθεί και ειδικότερα είναι 40 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.
Επίσης η αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή λόγω της πυρκαγιάς.
Η πυρκαγιά στην Κερατέα ξέσπασε περί τις 12:00 της Τετάρτης, σε έκταση με χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Φέριζα, στον Δήμο Σαρωνικού, κοντά στην Κερατέα.
Δραματική έκκληση του δημάρχου Σαρωνικού στη Ζούγκλα: «Δεν ελέγχεται η κατάσταση - Εκκενώστε την περιοχή»
Δραματική είναι η έκκληση του δημάρχου Σαρωνικού κ. Πέτρου Φιλίππου, εξαιτίας της φωτιάς που έχει ξεσπάσει στην Κερατέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο δήμος έχει κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη και ο κόσμος από τις γύρω περιοχές πρέπει να απομακρυνθεί και να πάει προς τη θάλασσα, καθώς δεν είναι μόνο η φωτιά επικίνδυνη, αλλά και ο αποπνικτικός καπνός που αναπτύσσεται λόγω αυτής. «Δεν ελέγχεται η φωτιά παρ' όλη την τεράστια κινητοποίηση. Να απομακρυνθεί ο κόσμος και να πάει στην παραλία», τονίζει ο δήμαρχος. 

Φωτιά στη Νέα Μάκρη
Στη Νέα Μάκρη άμεσα κινητοποιήθηκαν και επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ στις 14:30 το μεσημέρι της Τετάρτης η εικόνα από το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν σαφώς καλύτερη.
Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν και εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες των Δήμων, ενώ οι δυνάμεις ενισχύονται διαρκώς.
Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ καίγονται αναγεννημένα πεύκα, διότι η περιοχή είχε ξανακαεί. 
Στη μέση του δρόμου που συνδέει τη Νέα Μάκρη με τον Διόνυσο εντοπίστηκε ένα ΙΧ, το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Υπάρχουν αναφορές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση στην περιοχή.
Η τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στα ακόλουθα σημεία:

- στη λεωφ. Διονύσου από το ύψος του Άγιου Πέτρου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη

- στη λεωφ. Διονύσου από τη συμβολή της με τη Λεωφόρου Θεόφιλου Καΐρη στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Μάκρη

- στη λεωφ. Διονύσου από τη θέση Ανατολή στο ρεύμα κυκλοφορίας από Νέα Μάκρη προς Άγιο Πέτρο.
πηγη: zougla.gr