13.9.20

Στο Καστελόριζο η Κ. Σακελλαροπούλου: Η Τουρκία υψώνει φραγμούς ανάμεσα στους λαούς

 



Για έξαρση της επιθετικής ρητορείας από την τουρκική ηγεσία, που υψώνει φραγμούς ανάμεσα στους λαούς, δημιουργεί καχυποψία και εχθρότητα, κλονίζει τους δεσμούς ανάμεσά τους έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Για έξαρση της επιθετικής ρητορείας από την τουρκική ηγεσία, που υψώνει φραγμούς ανάμεσα στους λαούς, δημιουργεί καχυποψία και εχθρότητα, κλονίζει τους δεσμούς ανάμεσά τους έκανε λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στο Καστελόριζο για τον εορτασμό της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού. για τον εορτασμό της 77ης επετείου της απελευθέρωσης του νησιού.

«Διάγουμε μια δύσκολη και επικίνδυνη περίοδο. Η τουρκική ηγεσία εντείνει τις πιέσεις προς τη χώρα μας, πλειοδοτεί σε επιθετικές δηλώσεις. Υπονομεύει τις σχέσεις καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης που επί τόσες δεκαετίες οικοδόμησαν Έλληνες και Τούρκοι, θεωρώντας τη θάλασσα που τους χωρίζει όχι αδιαπέραστο σύνορο αλλά δίοδο επικοινωνίας» δήλωσε η κ. Σακελλαροπούλου

Απευθυνόμενη στου κατοίκους του ακριτικού νησιού ανέφερε ότι «ο πατριωτισμός σας δεν στηρίζεται στην αντιπαλότητα με τον γείτονα. Στηρίζεται στην εθνική αυτοπεποίθηση, στην περηφάνια για την μακραίωνη ιστορία του νησιού, στην άσβεστη μνήμη χιλιόχρονων αγώνων και θυσιών».

https://www.cnn.gr/