20.9.20

Έβρος: Κατήργησαν στρατιωτικό κλιμάκιο κατά της λαθραίας μετανάστευσης! - Κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αλλοδαπών

Εκτός ελέγχου βρίσκεται η κατάσταση με τους λαθραίους μετανάστες στον νομό Έβρου και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Σουφλίου. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι των περιοχών αυτών το κύμα των παράνομων μεταναστών έχει γίνει… τσουνάμι και όλα αυτά μετά την κατάργηση του ειδικού στρατιωτικού κλιμακίου που ήταν υπεύθυνο για την φύλαξη των συνόρων.

Όπως μάλιστα αναφέρει το Evrosnews.gr το συμβάν στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του ορεινού όγκου του Σουφλίου, όταν 29 λαθραίοι μετανάστες έκλεψαν ζώα, τα έσφαξαν,

τα μαγείρεψαν σε αυτοσχέδια κουζίνα μέσα στο δάσος και τα έφαγαν, ήρθε απλά να επιβεβαιώσει μια κατάσταση η οποία έχει παγιωθεί στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και αρκετό καιρό.

Ήτοι οι ροές των λαθραίων μεταναστών στα Πομακοχώρια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και παρόμοια περιστατικά είναι πλέον συχνά για τους κατοίκους των χωριών της συγκεκριμένης περιοχής.

Οι διακινητές αλωνίζουν και η περιοχή είναι γεμάτη με διάσπαρτα αυτοκίνητα με πινακίδες από όλα τα μέρη της χώρας αλλά και βουλγαρικές, τα οποία είτε χρησιμοποιούν οι διακινητές, αλλοδαποί στην πλειοψηφία τους, αλλά και Έλληνες, είτε τα παρατούν σκόπιμα εκεί και γνωρίζουν την τοποθεσία οι παράνομοι μετανάστες που τα παίρνουν και μετακινούνται στο εσωτερικό της χώρας μόνοι τους!

Γιατί όμως υπάρχει η έξαρση αυτή τον τελευταίο καιρό στον ορεινό όγκο;

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι των χωριών που βρίσκονται στα ορεινά του δήμου Σουφλίου και όχι μόνο, η κατάσταση επιδεινώθηκε από την στιγμή που καταργήθηκε το στρατιωτικό κλιμάκιο 50ης Ταξιαρχίας “ΑΨΟΣ” το οποίο δραστηριοποιούνταν στην περιοχή και αποτελούνταν από περίπου 50 στρατιωτικούς, οι οποίοι είχαν αρμοδιότητα την φύλαξή της.

Οι στρατιωτικοί που γνώριζαν άριστα την περιοχή, κινούνταν γρήγορα και αποτελεσματικά μόλις τους τηλεφωνούσαν και ενεργούσαν γρήγορα και άμεσα. Γι’ αυτό και δεν υπήρχαν αυτές οι έντονες ροές μέχρι τον περασμένο Απρίλιο.

Οι ίδιοι προχωρούσαν και σε συλλήψεις των αλλοδαπών, αλλά βέβαια από την στιγμή που οι λαθραίοι μετανάστες έχουν μπει σε ελληνικό έδαφος οι συλλήψεις είναι άνευ αντικειμένου, αφού στο τέλος θα εγκατασταθούν μόνιμα, καθώς δεν γίνονται απελάσεις.

Μπορεί το κλιμάκιο να μην ασχολείτο με την φύλαξη των συνόρων καθαυτή, καθώς είχε ως αποστολή την εσωτερική ασφάλεια, εντούτοις η δράση του είχε αποτρεπτικό χαρακτήρα.

Ταυτόχρονα η κατακόρυφη αύξηση των αλλοδαπών σημαίνει πως τα αστυνομικά σώματα για την φύλαξή της συνοριακής γραμμής δεν επαρκούν ούτε μπορούν να φράξουν το δρόμο στους αλλοδαπούς.

Το πρόβλημα είναι ότι οι ροές αυξάνονται διαρκώς και κανείς από τους υπεύθυνους δεν είναι σε θέση να τις εμποδίσει και να τις αποτρέψει.

Ταυτόχρονα τα κύματα των λαθραίων μεταναστών, κλέβουν ζωικό κεφάλαιο από τους ιδιοκτήτες τους, ενώ πολλοί από αυτούς είναι υπεύθυνοι για δεκάδες πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Έβρο το τελευταίο διάστημα.

https://twitter.com/DoKoThraki/status/1306498495692648448

https://www.pronews.gr/