9.9.20

Νέοι εμπρησμοί στη Μόρια - Καίγεται ολοσχερώς η δομή - Δύο αρματαγωγά στη Λέσβο για να φιλοξενήσουν αλλοδαπούς

Τα αρματαγωγά δεν τα έχουμε για να φιλοξενούν αλλοδαπούς, τα έχουμε για στρατιωτική χρήση, εκτός αν τους μεταφέρουν εκτός Ελλάδος, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Juan
Nέα φωτιά ξέσπασε στη Μόρια, και καίει τα σημεία της δομής που δεν είχαν καεί και θα φιλοξενούσαν προσωρινά τους παράνομους μετανάστες που κατοικούσαν στα μέρη που κάηκαν χθες. 

Στην κατάσβεση επιχειρούν επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις με τη συνδρομή και ανδρών της ΕΛΑΣ για τον φόβο νέων επεισοδίων.
Η νέα εστία φωτιάς ξέσπασε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, ενώ η κατάσταση από τους καπνούς και το καμένο πλαστικό είναι αποπνικτική, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις από φιάλες υγραερίου.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Μόριας, Γιάννης Μαστρογιάννης, «Η εστία είναι καινούρια. Καίει ό,τι δεν είχε καεί μέσα στο ΚΥΤ, τις σκηνές και τα κοντέινερ» δήλωσε ο κ. Μαστρογιάννης.
Όπως εξήγησε, η νέα φωτιά ξέσπασε περίπου στις 19:30.
Πρόσθεσε ότι ο ίδιος ενημερώνει τον περιφερειάρχη κι όλους τους αρμόδιους.
Σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση την φωτιά την έβαλαν παράνομοι μετανάστες για να κάψουν και την υπόλοιπη δομή.

Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε νωρίτερα πως θα πάνε δύο αρματαγωγά στη Λέσβο για να φιλοξενήσουν προσωρινά παράνομους μετανάστες.
Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε νωρίτερα πως , χίλιοι παράνομοι μετανάστες που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας θα φιλοξενηθούν σε πλοίο της Blue Star Ferries που αναμένεται να καταπλεύσει σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης και σε δύο αρματαγωγά του πολεμικού ναυτικού που θα μεταβούν αύριο στο νησί.
Οι υπόλοιποι από τους περίπου 3.500 αλλοδαπούς που έμειναν χωρίς στέγη θα φιλοξενηθούν, όπως ανακοινώθηκε, σε σκηνές που στάλθηκαν από άλλα μέρη της χώρας και οι οποίες θα τοποθετηθούν σε χώρους του ΚΥΤ που δεν επηρεάστηκαν από την πυρκαγιά και σε τρίτους χώρους που θα υποδειχθούν από την τοπική αυτοδιοίκηση. 
Τώρα, με τη νέα πυρκαγιά το νέο σχέδιο, όσον αφορά τη φιλοξενία των μεταναστών σε άλλους χώρους της δομής, είναι «στον αέρα». 
Ο υπουργός Μετανάστευσης δήλωσε πως μετά την φωτιά, η κατασκευή κλειστού κέντρου με περίφραξη στρατιωτικού τύπου είναι μονόδρομος.
 https://www.pronews.gr/