19.9.20

Νέο φιάσκο:Οι αρμόδιοι κοιτούσαν τον «Ιανό» & μια άλλη «ανώνυμη» κακοκαιρία χωρίς προειδοποίηση έπνιξε την Θεσσαλία!



 Για την κακοκαιρία «Ιανό» έσπερναν τον τρόμο κυβερνητικοί και μετεωρολόγοι και από τελείως αντίθετη πλευρά μια άλλη "noname" κακοκαιρία που ήρθε από τα βορειοανατολικά, έπληξε την χώρα αιφνιδιάζοντας πλήρως τον κρατικό μηχανισμό!

Εκτός και αν πιστέψουμε τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ που επιμένουν στις φιλότιμες προσπάθειες να γράφουν ότι ο «Ιανός» «πήδηξε» μερικούς νομούς και έφτασε στην... Θεσσαλία!

Η αλήθεια είναι ότι ο μεν «Ιανός» που ήρθε από τα δυτικά, από την Ιταλία βρίσκεται στην αποδρομή του και τίποτα δεν έχει σχέση με αυτά που περιγράφονταν για τον  «κυκλώνα», αλλά ένα άλλο κύμα κακοκαιρία, για το οποίο δεν είχε προειδοποιήσει κανένας από την πολιτική προστασία πλήττει την Θεσσαλία, αυτό με πραγματική σφοδρότητα.

Μόλις το μεσημέρι της Παρασκευής κι ενώ είχε ήδη ξεκινήσει η καταιγίδα στην Θεσσαλία ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία Νίκος Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «ενδέχεται να πληγούν οι νομοί Καρδίτσας, Μαγνησίας, Βοιωτίας και Φθιώτιδα και πιθανότατα η Φωκίδα και ίσως η Βόρεια Εύβοια από ένα άλλο κύμα κακοκαιρίας»!

Όπως φαίνεται και στον χάρτη, ο «Ιανός» δεν έχει καμία σχέση με την κακοκαιρία που έπληξε αιφνιδιαστικά την Θεσσαλία, καθώς η νέα κακοκαιρία ήρθε από τα... βορειοανατολικά: 

 

Το μόνο βέβαιο τελικά, απ'ότι φαίνεται είναι ότι το Σάββατο, θα βρέξει στην Αττική!

Συγκεκριμένα η Θεσσαλία, βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στο κέντρο μιας σφοδρής καταιγίδας η οποία ήρθε από βόρεια-βορειοανατολικά και δεν έχει καμία σχέση με τον «Ιανό», ο οποίος κινείται καθαρά νοτιοδυτικά αυτή την στιγμή

Η κακοκαιρία έπληξε τον Αλμυρό Βόλου, με αποτέλεσμα να σημειωθούν ζημιές σε υποδομές, οδικό δίκτυο και δίδεται μάχη από τις Αρχές, για τον απεγκλωβισμό ανθρώπων κοντά στην λιμνοδεξαμενή, όταν επιχείρησαν να την εγκαταλείψουν με αυτοκίνητο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Η έκταση του αιφνιδιασμού της κρατικής μηχανής είναι τέτοια από την σφοδρότατη καταιγίδα, που δεν προειδοποιήθηκαν καν οι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στην λιμνοδεξαμενή του Ξηριά.

Σε άλλο σημείο της Θεσσαλίας, από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα, στην περιοχή του Αλμυρού κατέρρευσε η γέφυρα στο Χολόρεμα.

Η γέφυρα που κατασκευάσθηκε πριν από επτά περίπου δεκαετίες και συνέδεε τα χωριά Αϊδίνι και Κρόκιο, αποτελώντας μέρος της επαρχιακής οδού Μικροθηβών-Αλμυρού, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον τεράστιο όγκο του νερού από τη σφοδρή βροχόπτωση και κατέρρευσε.

Στην Καρδίτσα επίσης το βόρειο κύμα κακοκαιρίας αιφνιδίασε τους πάντες και έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές ότι αγνοείται 40χρονη γυναίκα οδηγός στο Μουζάκι Καρδίτσας, η οποία ήταν μόνη της στο όχημα επιχείρησε να περάσει το ρέμα, όπου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Στο σημείο βρέχει καταρρακτωδώς και οι προσπάθειες εντοπισμού της γυναίκας γίνονται ακόμα πιο δύσκολες.

Την ίδια στιγμή, εγκλωβισμένα βρίσκονται επτά άτομα, που επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, στη θέση «Τσουκνίδα» στην Αν. Αργιθέα.

Τα προβλήματα όμως δεν περιορίζονται εκεί, καθώς ολόκληρος ο Δήμος Αργιθέας είναι χωρίς ρεύμα, ενώ σε κάποιους οικισμούς υπάρχει και πρόβλημα υδροδότησης.

Νωρίτερα, εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας, κατέρρευσε η γέφυρα «Μπαλάνου» στο Μουζάκι

.