6.9.20

Ξεκίνησε η ''Μεσογειακή καταιγίδα'' στα Κατεχόμενα


Tραβάει τέρμα «το σκοινί» ο Ερντογάν στην Κύπρο, επαληθεύοντας στην ουσία και τις δηλώσεις του περί διαφύλαξης πάση θυσία της «Γαλάζιας πατρίδας», με διακύβευμα φυσικά τους υδρογονάνθρακες.    
Tην στιγμή που η Τουρκία προκαλεί, το ΝΑΤΟ θέλει να ''καθίσει'' στο ίδιο τραπέζι Αθήνα-Άγκυρα. 
Έτσι λοιπόν  επιβεβαιωνόμαστε  για άλλη μία φορά, καθώς πρώτοι χθες αναφέραμε για την τουρκική αεροναυτική και χερσαία άσκηση μεγάλων διαστάσεων που θα υλοποιηθεί από σήμερα στα κατεχόμενα, σε μια σαφή επίδειξη ισχύος της Άγκυρας σε Κύπρο και Ελλάδα. 
Τι ανέφερε ο Οκτάι: 
''Ξεκινάει σήμερα η Μεσογειακή καταιγίδα στα Κατεχόμενα''.
Η τουρκική "καταιγίδα" θα πραγματοποιηθεί στα κατεχόμενα την περίοδο 6-10 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή μονάδων του τουρκικού στρατού σε συνεργασία με την τουρκοκυπριακή στρατιωτική διοίκηση.
Σκοπός των ασκήσεων που θα διεξαχθούν όπως σχεδιάζονται κάθε χρόνο είναι, Τουρκοκυπριακές και τουρκικές δυνάμεις, να αποκτήσουν καλύτερη συνεργασία και διαλειτουργικότητα.
Στην άσκηση θα συμμετέχουν μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία, ελικόπτερα και οπλικά συστήματα παντός είδους, ενώ θα εκτελεστούν σενάρια αεραπόβασης, σενάρια έρευνας και διάσωσης με ταυτόχρονη δράση των χερσαίων δυνάμεων που θα υλοποιήσουν βολές με πραγματικά πυρά. 
Όλα αυτά την στιγμή που η Γαλλία κατεβάζει τον Στόλο της στην Μεσόγειο. Πρόκειται πλέον για μία ευθεία αντιπαράθεση ανάμεσα σε Άγκυρα και Παρίσι στην περιοχή.


https://www.pentapostagma.gr/