9.9.20

3 διμοιρίες ΜΑΤ μεταβαίνουν εκτάκτως στη Λέσβο: «Μαύρες επιχειρήσεις» από Τουρκμένους «πρόσφυγες» & πράκτορες της ΜΙΤ


Συναγερμός έχει σημάνει στην Λέσβο, έπειτα από τις φωτιές που ξέσπασαν το βράδυ και έχουν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του ΚΥΤ Μόριας, με την Ελληνική Αστυνομία να στέλνει ενισχύσει από την Αθήνα στη Λέσβο. 
Ειδικότερα, αναχώρησαν στις 7 το πρωί τρεις διμοιρίες ΜΑΤ από την Ελευσίνα με στρατιωτικό αεροσκάφος και έφθασαν στο νησί στις 09:00.

Όπως έγινε γνωστό από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν ήδη ισχυρές δυνάμεις στο νησί, ωστόσο όλοι οι αλλοδαποί (περίπου 12.000) που βρίσκονταν στο ΚΥΤ μετά τις πυρκαγιές είναι συγκεντρωμένοι εκτός της δομής, όπου φυλάσσονται και αναζητούνται λύσεις για τη στέγασή τους.
Τα χειρότερα σενάρια γίνονται πραγματικότητα στη Μόρια. Αποδεικνύοντας όμως, πως ενώ τα σενάρια υπήρχαν η προετοιμασία για την αντιμετώπιση τους ήταν μηδενική.
Ο καταυλισμός της Μόριας κάηκε και συνεχίζει να καίγεται σχεδόν στο σύνολο του, ενώ μεγάλος αριθμός αλλοδαπών έχουν διαφύγει προς τα γύρω βουνά. Πολλοί είναι αυτοί που κατευθύνονται και προς την πόλη.



​Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι αυτό που έγινε στην Μόρια δεν είναι πρόβα τουρκικής «μαύρης επιχείρησης»; Ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν έδρασαν Τούρκοι πράκτορες της ΜΙΤ ή καλύτερα Τουρκμένοι τζιχαντιστές οι οποίοι είναι συνειδησιακά και εθνικά Τούρκοι αλλά γράφονται λόγω διαβατηρίου ως Σύροι «πρόσφυγες»;
«Διερευνάται και ο τρόπος και τα αίτια που οδήγησαν στον εμπρησμό, διότι η Πυροσβεστική δεν μπόρεσε να δράσει όπως θα μπορούσε, καθώς την απέτρεψε όλη αυτή η έκρηξη και η αντίδραση στον οικισμό μετά την πληροφόρηση για θετικά κρούσματα. Δόθηκε πραγματική μάχη όλη νύχτα. Το νησί θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», τόνισε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Επί της ουσίας ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θεωρεί πως υπήρξε κάποιου είδους «μαύρη επιχείρηση».
Καταγγελίες για τον τρόπο μέσα από τον οποίο ξέσπασε η φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας έκανε ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.
Όπως είπε η μεγάλη φωτιά τα μεσάνυχτα της Τρίτης ξεκίνησε όταν αρχικά υπήρξε πετροπόλεμος αφού ανακοινώθηκε ότι βρέθηκαν 35 θετικοί στον κορωνοϊό «και μετά ως δια μαγείας ξεκίνησε η φωτιά».
Μιλώντας για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που βρίσκονταν στη Μόρια είπε ότι «υπάρχει κάθε καρυδιάς-καρύδι. Υπάρχουν και άνθρωποι που θέλουν να υπάρξουν συμβάντα προς όφελος της γείτονος χώρας».
Ζήτησε, επίσης, να κηρυχθεί η Λέσβος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης επανερχόμενος στο αίτημα «οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να ελεγχθούν και να μετακινηθούν από τα νησιά».
Χθες το pronews.gr αποκάλυψε το πρωτοσέλδιο της τουρκικής εφημερίδας Turkiye το οποίο αναφέρει ότι σε περίπτωση πολέμου, μισθοφόροι Τουρκμένοι (δηλαδή εθνικά Τούρκοι) από τη Συρία θα πολεμήσουν εναντίον της Ελλάδας.
Ο πρωτοσέλιδος τίτλος είναι «Θα πολεμήσουμε δίπλα στον Τούρκο» και φιλοξενεί δηλώσεις Σύρων στο διαβατήριο αλλά Τούρκων στην συνείδηση, που εκφράζουν ετοιμότητα, να πολεμήσουν κατά της Ελλάδας, σε περίπτωση πολέμου με την Τουρκία λόγω της κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο.
Η αλήθεια είναι πως σε έναν πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας οι συγκεκριμένοι θα έχουν λίγο χρόνο να προλάβουν να εμπλακούν καθώς θα διαρκούσε για λίγες ημέρες.
Το ζήτημα όμως είναι πόσοι από αυτούς βρίσκονται σε «δομές φιλοξενίας» και βρίσκονται στην χώρα μας δήθεν ως Σύροι πρόσφυγες (γιατί έτσι είναι πολιτογραφημένοι αλλά επί της ουσίας είναι Τούρκοι).
Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως ανθρώπινο «κύμα» στον Έβρο για να απασχολήσουν την ελληνική άμυνα πριν κάποια κύρια τουρκική επίθεση.
«Εκπαιδευμένες (παραστρατιωτικές) δυνάμεις πού αγωνίζονται δίπλα στους Τούρκους στρατιώτες στη Συρία έστειλαν το μήνυμα πως ‘‘Αν ξεσπάσει πόλεμος με τον Έλληνα με χαρά θα πάμε και εμείς στο μέτωπο’’».
«Οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις μαζί με τον OSO (Ελεύθερος Συριακός Στρατός o πολυδιαφημισμένος από τους Δυτικούς FSA που στην Ελλάδα κάποιοι άσχετοι του ονόμαζαν «Μαχητές της Ελευθερίας»), με την επιχείρησης «Κλάδος Ελαίας», «Ασπίδα Ευφράτη» και «Πηγή Ειρήνης» διασφάλισαν την επιστροφή των Σύρων προσφύγων στις πατρίδες τους.
Οι Σύροι θύματα του πολέμου δεν ξεχνούν τη στήριξη της Τουρκίας και παρακολουθούν στενά τις θερμές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικά εκπαιδευμένοι στρατιώτες του OSO, δηλώνουν την υποστήριξή τους προς την Αγκυρα λέγοντας πως ‘‘η Τουρκία πολέμησε για την ελευθερία μας και έδωσε μάρτυρες για αυτό.
Και εμείς λοιπόν πάντοτε είμαστε έτοιμοι για το καθήκον’’. Ο Σουχείλ Χαμμούντ-ειδικός στους πυραύλους που έχει το παρατσούκλι «Εμπού Τow», υπηρετεί στον OSO αποτελώντας τον εφιάλτη του καθεστώτος Άσαντ.
Αυτός εξ ονόματος των φίλων του έστειλε μήνυμα. Ο Χαμμουντ είπε πως θέλει να πάει στα σύνορα με την Ελλάδα και δίνοντας ένα παράδειγμα πίστης δήλωσε πως «ήρθε η ώρα να πληρώσουμε το χρέος μας προς τους Τούρκους αδερφούς μας που έγιναν μάρτυρες στα εδάφη μας. Αν μου πουν εμένα ‘‘Πας να πολεμήσεις στα σύνορα με την Ελλάδα;’’ η απάντηση μου θα είναι ‘‘Ναι’’» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ο Χαμμούντ θεωρείται «γκουρού» στις πετυχημένες ρίψεις πυραύλων Tow και Malotka και είναι γνωστός με το παρατσούκλι «Εμπού Tow, από 2021 που εγκατέλειψε τις τάξεις του κυβερνητικού στρατού για αν ενταχθείς στις αντιπολιτευόμενες δυνάμεις του OSO, έχει επιφέρει σημαντικά πλήγματα κατά κυβερνητικών στόχων. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται άριστα με τις τουρκικές δυνάμεις που έχουν εισβάλλει στη Βόρεια Συρία.
«Ο Χαμμούντ είναι γνωστό πως μπορεί να χρησιμοποιεί αντιαρματικούς πυραύλους τύπου BGM-71 και Tow, ενώ έχει καταστρέψει περισσότερα από εξήντα άρματα μάχης του συριακού καθεστώτος αλλά και μαχητικά αεροσκάφη. Ο Χαμμούντ πού βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος Άσαντ και των τρομοκρατικών οργανώσεων σώθηκε από βομβιστική επίθεση ενώ έσπασε το πόδι του σε μία απόπειρα δολοφονίας. Μάλιστα ενώ νοσηλευόταν στο νοσοκομείο έγινε προσπάθεια δηλητηρίασης του. Υπηρετεί υπό την αιγίδα του OSO στις ειδικές δυνάμεις της Μεραρχίας Χαμζά» καταλήγει το δημοσίευμα της Turkiye.»
Να σημειώσουμε πως αφορμή για το κάψιμο της «δομής φιλοξενίας» στην Μόρια αποτέλεσε η γνωστοποίηση του ότι 35 άτομα βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και ότι πρέπει να τεθούν σε απομόνωση μαζί με μέλη των οικογενειών τους αλλά και όσους είχαν χαρακτηρισθεί επαφές τους. Αυτό θα γινόταν σε χώρους αποθήκης λίγο έξω από το ΚΥΤ στο δρόμο προς την Παναγιούδα. 
Κάποιοι από αυτούς αντέδρασαν στην προοπτική της απομόνωσης τους και αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τον καταυλισμό. Κάποιοι άλλοι αργά το βράδυ προσπάθησαν να βγουν έξω από τον καταυλισμό κινούμενοι προς τα βουνά και θεωρώντας ότι έτσι θα διαφύγουν από τον κίνδυνο του κορωνοϊού που θα προκαλούσε η επαφή με όσους δεν δεχόταν να απομακρυνθούν.
Οι συγκρούσεις μεταξύ τους οδήγησαν σύντομα σε φωτιές αρχικά περιμετρικά του καταυλισμού που κατέκαψαν όλες τις σκηνές έξω και γύρω από το ΚΥΤ και κοντέινερ μέσα σε αυτό.
Διμοιρίες ΜΑΤ με κλούβες έχουν δημιουργήσει φραγμό στο ύψος του Καρά Τεπέ αποτρέποντας στους αλλοδαπούς από το να μπουν στην πόλη. 
pronews