11.8.20

Τουρκικά παιχνίδια από το Oruc Reis: Άλλαξε πορεία το ερευνητικό - Συνεδριάζει το Συμβούλιο Άμυνας

Μόλις οκτώ ναυτικά μίλια πριν φτάσει στο όριο της παράνομα δεσμευμένης περιοχής από την Άγκυρα, το Oruc Reis, η συνοδεία του και τα πολεμικά που το ακολουθούν άλλαξαν πορεία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού, τα τουρκικά πλοία φαίνεται να ακολουθούν πορεία προς νότο και συγκεκριμένα νοτιανατολικά στις 171 μοίρες.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως πρόκειται για την απαρχή στροφής προς τα ανατολικά αλλά κανείς δεν μπορεί ακόμα να αναφέρει τι θα ακολουθήσει.
Όπως φαίνεται στον χάρτη της ιστοσελίδας marine traffic το Oruc Reis έκανε στροφή με την πορεία του από εδώ και πέρα να παραμένει άγνωστη στο χώρο της προκλητικής NAVTEX που είναι σε ισχύ μέχρι τις 23 Αυγούστου.

Σημειώνεται ότι περίπου στις 8 το βράδυ της Τρίτης ξεκίνησε συνεδρίαση του Συμβουλίου Άμυνας υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αλκιβιάδη Στεφανή και των αρχηγών των γενικών επιτελείων με βασικό θέμα την αποτίμηση της κατάστασης με το Oruc Reis.
Νωρίτερα τον πλου του σε θαλάσσια ύδατα αλλά άνωθεν της ελληνικής υφαλοκρηπίδας συνέχιζε το Oruc Reis φτάνοντας λίγο πριν τις 19:30 το απόγευμα της Τρίτης στο δυτικότερο άκρο της περιοχής που έχουν δηλώσει οι Τούρκοι ότι θα πραγματοποιήσουν σεισμικές έρευνες
https://www.pronews.gr/