19.8.20

H πυρηνική Ινδία προειδοποιεί τον Ερντογάν: ''Μην υποστηρίζεις τους εξτρεμιστές στη χώρα μας''

Hπυρηνική Ινδία προειδοποιεί τον Ερντογάν και από ότι φαίνεται, η Τουρκία ανοίγει άλλο ένα μέτωπο. Ως γνωστόν, Άγκυρα και Ισλαμαμπάντ διατηρούν ισχυρές σχέσεις και έχουν στόχο και σκοπό να αποσταθεροποιήσουν ακόμα και το Ν. Δελχί. 

Η κυβέρνηση του Ερντογάν χρηματοδοτεί θρησκευτικά σεμινάρια στην Ινδία, στρατολογώντας φονταμενταλιστές για να ριζοσπαστικοποιήσουν τους ανθρώπους, ενώ χρηματοδοτεί  ταξίδια ριζοσπαστών για να ενισχύσει τις γνώσεις τους.
Η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Ινδίας αναφέρεται σε μια ισλαμιστική ριζοσπαστική οργάνωση με έδρα την Κεράλα, η οποία για κάποιο χρονικό διάστημα χρηματοδοτούνταν από την Τουρκία.
Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε: ''Γνωρίζουμε επίσης ότι κάποιοι από αυτήν την ομάδα ταξιδεύουν στο Κατάρ για να συναντήσουν ορισμένα άτομα από την Τουρκία για να ζητήσουν χρηματοδότηση για τις δραστηριότητές τους. Αυτά τα ποσά ανέρχονται σε 40 εκατομμύρια Rs για να διδάξουν το ριζοσπαστικό Ισλάμ στην Κεράλα. Εκτός αυτού, αξιωματούχοι ανέφεραν ότι η Τουρκία, μαζί με το Πακιστάν, χρηματοδότησαν επίσης τον Ζακίρ Νάικ, τον αμφιλεγόμενο Ισλαμικό ιεροκήρυκα που κατηγορείται για ριζοσπαστικοποίηση μουσουλμάνων, μέσω του Κατάρ.'' 
Αυτές οι κινήσεις του Ερντογάν δημιουργούν νέα προβλήματα στις σχέσεις Ινδίας-Τουρκίας, ενώ πολλοί βουλευτές και Υπουργοί προειδοποιούν την Τουρκία. 
Μάλιστα μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στην Ινδία, ο Abhishek Singhvi, όπου στο παρελθόν διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής της Ινδίας ανέφερε τα εξής:
''Ο Eρντογάν θέλει να γίνει ένας νέος Χαλίφης. Μισεί την Ινδία και χρηματοδοτεί εξτρεμιστές. Η Τουρκία είναι η μεγαλύτερη αόρατη απειλή για εμάς.'' 
Τι σημαίνουν όλα αυτά όμως; Είναι καιρός η χώρα μας να έρθει ακόμα πιο κοντά με την Ινδία και να δημιουργήσει έναν ισχυρό άξονα με μία υπερδύναμη. 
Όπως η Τουρκία φέρνει το Πακιστάν στην Α. Μεσόγειο και στο Αιγαίο, έτσι πρέπει να κάνει και η Ελλάδα.  

 pentapostagma