12.8.20

Μήνυμα στους Έλληνες στα... ελληνικά από τον Ρ.Τ.Ερντογάν: «Δεν θέλουμε από την Ελλάδα ούτε στεριά ούτε θάλασσα»!

Αν δεν θέλετε ούτε ξηρά ούτε θάλασσα, πείτε μας τι θέλετε, μη ντρέπεστε, αυτά είναι
ανθρώπινες αδυναμίες!!!

ΑΛΕΞ

Και δημοσιεύει χάρτη με τουρκική όλη την θάλασσα από την Ρόδο μέχρι την Κύπρο!
Σε μία πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu, μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, αναρτώντας αποσπάσματα δηλώσεων του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα ελληνικά, εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται βίντεο που έχει υποτιτλιστεί στα ελληνικά, με αποσπάσματα των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου προέδρου, υπό το σχόλιο:
«Ελάτε, ως όλες οι χώρες του Μεσογείου, να ενωθούμε και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων».


Μιλώντας χθες, Δευτέρα, σε συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της συνεδρίασης του τουρκικού Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ερντογάν συνέχισε την επιθετική ρητορική της Άγκυρας, ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται στο ανατολικότερο άκρο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Στις δηλώσεις του ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε -μεταξύ άλλων- ότι «η Άγκυρα μετά από παράκληση της Άνγκελα Μέρκελ ανέβαλε τις σεισμικές έρευνες ως κίνηση καλής θέλησης», σημειώνοντας ότι «η ελληνική πλευρά έδειξε για άλλη μια φορά έδειξε τις αλγεινές της προθέσεις και κατευθύνθηκε σε μια συμφωνία με την Αίγυπτο που δεν έχει καμία νομική βάση».
Το μεταφρασμένο στα ελληνικά βίντεο, έχει επίσης προστεθεί και στο κείμενο της είδησης στον επίσημη ιστοσελίδα του πρακτορείου Anadolu.

 https://www.pronews.gr/