11.8.20

Λιβύη - Χαφτάρ: Βυθίσαμε σκάφος με μισθοφόρους της Τουρκίας

O Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) υποστηρίζει πως κατέστρεψε σκάφος που μετέφερε μισθοφόρους της Τουρκίας στα ανοικτά της Λιβύης
Σκάφος που μετέφερε μισθοφόρους της Τουρκίας στα ανοικτά της Λιβύης υποστηρίζει πως κατέστρεψε ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός (LNA) του Στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ.
Σύμφωνα με την ανάρτηση λογαριασμού που απηχεί τις απόψεις του LNA στο Twitter: «Λιβυκός Στρατός: Στοχεύσαμε και καταστρέψαμε ένας σκάφος που μετέφερε Σύρους αντάρτες και μισθοφόρους πιστούς στην Τουρκία και την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) μόλις πέρασαν τη θαλάσσια ζώνη αποκλεισμού στα ανοικτά της Σύρτης.
ο σκάφος ειδοποιήθηκε μέσω ασυρμάτου αλλά δεν απάντησε στην προειδοποίηση και στοχοθετήθηκε από πύραυλο που εκτοξεύθηκε από την ακτή, που είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του στόχου και τον θάνατο 20 Σύρων τρομοκρατών μισθοφόρων πιστών στην Τουρκία και την «ληγμένη» κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας», ανέφεραν πηγές προσκείμενες στον Στρατάρχη Χαφτάρ.

Σκληρό μήνυμα Λευκού Οίκου προς Τουρκία για τη Λιβύη

Στις 5 Αυγούστου, σε ηχηρή παρέμβαση για τον εμφύλιο πόλεμο στη Λιβύη, προχώρησε ο Λευκός Οίκος με δήλωση του Ρόμπερτ Ομπράιαν, συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με το hellasjournal.com.
Επιτίθεται εναντίον των ξένων δυνάμεων που «εκμεταλλεύονται την σύγκρουση», υπονοώντας την Τουρκία και τη Ρωσία, χωρίς να τις κατονομάζει. Και εγκαλεί όσες δυνάμεις προσπαθούν να δημιουργήσουν «μόνιμη στρατιωτική παρουσία ή με έλεγχο των πόρων που ανήκουν -όπως σημειώνεται- στο λαό της Λιβύης».
Υπογραμμίζει ότι οι δυνάμεις που ρίχνουν λάδι στη φωτιά στον εμφύλιο της Λιβύης, «υπονομεύουν στα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων και των εταίρων μας στην περιοχή της Μεσογείου». Η αναφορά γίνεται πάλι για την Τουρκία και τη Ρωσία.