26.8.20

Στην Ακριτική μας νήσο Γαύδο.



INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION-ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
HELLENIC ΝΑΤΙΟΝΑL SECTION-ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ
CHANIA CRETE REGION-ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΑΝΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
34 ΧΡΟΝΙΑ  I.P.A. ΧΑΝΙΩΝ
1986-2020
Πλατεία Ελευθερίας-όπισθεν Περιφερειακής Ενότητας Χανίων-Τ.Κ. 73100 Χανιά
Τηλ. 28210 -57023-50047 -Fax. 28210 - 57023- 50047

                               ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                          ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ
                                
ΘΕΜΑ: "Εκδηλώσεις 3ης εβδομάδας Δράσης ΙΡΑ 2020"
Οδοιπορικό αλληλεγγύης της Τοπικής Διοίκησης Χανίων (Ι.Ρ.Α. OF CHANIA )της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Χανίων   στην Ακριτική μας νήσο Γαύδο. 

Με ιδιαίτερα σημασιολογικό   χαρακτήρα ήταν η επίσκεψη 35μελους αντιπροσωπείας της Τοπικής Διοίκησης Χανίων  της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ,στο ακριτικό νησί της Γαύδου ΣΤΟ ΝΟΤΙΟΤΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ,στις 3,4 και 5 Ιουλίου 2020
.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΡΑ Χανίων με επικεφαλή της 35μελους αποστολής,
τον πρόεδρο του Ιωάννη Περράκη και συνοδεία τον Β΄ Αντιπρόεδρο Τζανακάκη Γεώργιο την  Γενική Γραμματέα Λογαρίδου Σοφία και τον Αναπληρωτή Γ. Γραμματέα Κλαουράκη Ιωάννη  , παρέδωσαν  σημαντικό και αναγκαίο  φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό στο Κέντρο υγείας της Γαύδου και στον αγροτικό ιατρό Νίκο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ,  ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την ευγενική σημαντική αυτή προσφορά  και περιέγραψε τις  ανάγκες που υπάρχουν πάντα σε φάρμακα,  και  υγειονομικό υλικό ,που αυξάνονται ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.
Έντονα συγκινησιακά φορτισμένη ηταν η στιγμή της έπαρσης της ελληνικής σημαίας έξω από τον Αστυνομικό Σταθμό ,  εκεί που φυλάσσονται  οι  «Θερμοπυλες» της ελληνικής επικράτειας.









ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΉΝΥΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Αγαπητοί  συνάδελφοι και φίλοι
Έχουμε την ευθύνη να σας κάνουμε υπερήφανους που είτε είστε φίλοι είτε ανήκετε στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, αλλά έχουμε κυρίως την υποχρέωση να κάνουμε τους μεν φίλους πολίτες να πιστέψουν στην προσπάθειά μας και να την στηρίξουν, τους δε συναδέλφους εν ενεργεία και απόστρατους να ενταχθούν στη φιλόξενη οικογένεια της ΙΡΑ, η οποία  αγκαλιάζει όλους και στοχεύει στην ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Έλληνα Αστυνομικού.
Νιώθουμε την ανάγκη και φέτος να ευχαριστήσουμε τις αρχές και όλους  τους κατοίκους του νησιού που με την αρμονική συνεργασία με τη διοργανώτρια αυτού του οδοιπορικού Διεθνή Ένωση Αστυνομικών Χανίων και την άρτια και φιλική  εξυπηρέτηση της αποστολής μας, κατάφεραν να εδραιώσουν την ιδέα μιας Γαύδου κατάλληλης για τη συγκεκριμένη συνάντηση και συνεργασία . Ευελπιστούμε ότι αυτή η ιδέα μελλοντικά, θα μετατραπεί σε βεβαιότητα  και θα ισχυροποιηθεί: η Γαύδος τότε δεν θα είναι απλά κατάλληλη για αυτές τις δραστηριότητες αλλά ιδεώδης.


Οι προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο υπάρχουν, και για την ύπαρξη αυτών των προϋποθέσεων οφείλεται ειδική μνεία σε όλους τους διατελέσαντες  επικεφαλής του ακριτικού μας Δήμου, για όλα όσα έχουν κάνει και οραματιστεί για αυτό το νησί και για την αρχική στήριξη που μας πρόσφερε στην πρώτη δειλή και διερευνητική μας προσπάθεια. Όπως και η πρώτη μας προσπάθεια, έτσι και η δεύτερη ενέχει α+πορία με την αρχαιοελληνική πολλαπλή έννοια:  ελλείψεις πόρων, εύκολης προσβασιμότητας στο νησί, κλπ,  και, άρα, ανάγκες για ευρηματικές και απλές λύσεις, για εύρεση πόρου (= οδού, δρόμου) στα αδιέξοδα. Αλλά ενέχει και απορία ως θαυμασμό (απορείν = θαυμάζειν) για την ιστορική διάρκεια και ανθεκτικότητα του νησιώτικου πολιτισμού, για την αέρινη - και κάποτε - απόκοσμη ομορφιά της Γαύδου. Για τις υπόλοιπες δραστηριότητές μας είμαστε και πάλι ευγνώμονες στο Δήμο Γαύδου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον  αξιότιμο αντιδήμαρχο Μιχαήλ Λαμπάκη για την υποδοχή συνεχή παρουσία και υπέροχη φιλοξενία , στον οποίο παραδώσαμε την  αναμνηστική πλακέτα για  την νέα Δήμαρχο Λίλιαν Στεφανάκη που απουσίαζε εκτός νησιού για υπηρεσιακούς λόγους , με πολλές ευχές για κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Πολλές ευχαριστίες στον επί μια δεκαετία φυλάσσοντας Θερμοπύλες, αγαπητό συνάδελφο Διοικητή   του  Σταθμού Αστυνομίας Γαύδου Ευσέβιο Δασκαλάκη ο οποίος βραβεύτηκε από  την Τοπική Διοίκηση Χανίων , για την υποδοχή την συναδελφική απαράμιλλη φιλοξενία και τον άψογο επαγγελματισμό του .
Ιδιαίτερη τιμή για την Ένωση μας η συμμετοχή του μέλους μας Βασίλειου Γλαμπεδάκη με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Δήμου Κισάμου  υπεύθυνος για θέματα υγείας, παιδείας και κοινωνικής αλληλεγγύης.
Πολλές ευχαριστίες για την τιμητική του συμμετοχή στο μέλος μας και νεοεκλεγέν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου αποστράτων Αστυνομικών Χανίων Αντώνιο Κουβαράκη.
Επίσης  αισθανόμαστε την υποχρέωση να αναφέρουμε τα ονόματα των συμμετασχόντων συναδέλφων αλλά και πολιτών, φίλων της Τ.Δ. Ι.Ρ.Α. Χανίων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών , που τίμησαν με την παρουσία τους την Τοπική μας Διοίκηση σε αυτό το οδοιπορικό αλληλεγγύης . Αυτοί είναι κατά αλφαβητική σειρά: Αλατσόγλου Αναστάσιος, Αλεξανδράκης Εμμανουήλ , Αργύρη Όλγα, Βαβρίτσα Ιωάννα, Γλαμπεδάκης Βασίλειος , Γύπαρης Ιωσήφ, Δημητριάδης Δημήτριος , Διακάκη Σόνια ,Θραψανιώτης Εμμανουήλ, Θραψανιώτης Νικόλαος , Καρνή Μυρσίνη, Καστανάκης Ευτύχιος, Κλαουράκης Γεώργιος, Κλαουράκης Ιωάννης, Κλαουράκη Μαρία, Κουβαράκης Αντώνιος , Κουβαράκη Θεοδοσία, Κριθαράκης Ιωάννης , Λιαπίκος Νικόλαος, Λογαρίδου Σοφία, Μαυρακάκης Βασίλειος, Μαυρακάκης Δημήτριος, Μιχαηλίδου Αθηνά , Μουστάκας Κλεάνθης, Πανανουδάκη  Ευαγγελία , Τεκάκης Λεωνίδας , Σταμουλάκης Κωνσταντίνος, Σταμουλάκη Πελαγία, Τζανακάκης Γεώργιος, Τσίρος Πέτρος, Φωτεινάκη Φωτεινή, Χαλκιαδάκη Ιωάννη, Χατζάκη Νεκτάριο.

Για άλλη μια φορά νιώθουμε και εκφράζουμε βαθιά εκτίμηση για όλο τον κόσμο του νησιού που και πάλι πρόβαλε και τίμησε την εικόνα της φιλόξενης, δραστήριας και φιλότιμης Ελλάδας.

«Servo per Amikeco»
«Υπηρετώ δια της φιλίας»
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο  Πρόεδρος                                                     Η Γενική Γραμματέας
 Ιωάννης  Περράκης                                                  Σοφία Λογαρίδου
(τηλ 6981420346)                                                    (τηλ 6980513591)