10.8.20

Πολεμικό κλίμα και στον Έβρο: Έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά

Φανατίζει το λαό του ο Ερντογάν σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει “πολεμικό κλίμα” κατά της Ελλάδος τις τελευταίες ώρες. Συγκεκριμένα, Τούρκοι “αυθόρμητοι πολίτες” στο Kemalköy, ένα από τα συνοριακά χωριά της Αδριανούπολης στα σύνορα με την Ελλάδα, τοποθέτησαν μια μεγάλη τουρκική σημαία “κάτω από τη μύτη της Ελλάδας ως ένα χαστούκι για τις δηλώσεις Ελλήνων πολιτικών”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Οι “άνθρωποι του χωριού”, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στο λόφο του αετού δηλώνοντας ότι, "Είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε για χάρη της χώρας και του έθνους", προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες μίσους και δράσης κατά της Ελλάδος με δηλώσεις και κινήσεις, σε ένα ακόμα σόου με χορηγία του ΑΚΡ.
Οι άνθρωποι του Kemalköy, ενός από τα παραμεθόρια χωριά της Αδριανούπολης, πιστεύουν ότι δίνουν έτσι την πιο ουσιαστική απάντηση στην χώρα μας με την ανάρτηση μιας μεγάλης τουρκικής σημαίας στα ελληνο-τουρκικά σύνορα σε ένα συνοριακό χωριό, γράφει ο τύπος της γειτονικής χώρας.

Ο İzzet Kuzucu, Αγάς του Kemalköy, είπε: «Όλοι γνωρίζουν τη δύναμη των Τούρκων. Κανείς δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσει ότι η ένδοξη σημαία μας πήρε το χρώμα της από το αίμα των μαρτύρων μας και ότι αυτά τα μέρη πάρθηκαν με το αίμα των μαρτύρων μας, εμείς θα χύσουμε το αίμα μας και θα γίνουμε ξανά μάρτυρες αν χρειαστεί”.
Υπενθυμίζουμε για την ιστορία, ότι η Ανατολική Θράκη δεν καταλήφθηκε από τον τουρκικό στρατό αλλά δόθηκε ως δώρο στον Μουσταφά Κεμάλ από τις μεγάλες δυνάμεις το 1923 με τη συνθήκη της Λωζάνης, την οποία θέλει να καταργήσει η Τουρκία του Ερντογάν σήμερα.  
Ένα άλλο μέλος του συμβουλίου του χωριού, ο Ερντάλ Ασλάν είπε ότι ήταν περήφανοι και χαρούμενοι που τοποθέτησαν μια γιγαντιαία τουρκική σημαία στα σύνορα και είπε: «Αφήστε την Ελλάδα να φωνάξει όσο θέλει, είμαστε πρόθυμοι να πεθάνουμε για χάρη της χώρας και του έθνους».
Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό έχει ενεργοποιηθεί ο πολιτικός βραχίονας του ΑΚΡ εντός χώρας, με σκοπό την πρόκληση πολεμικού κλίματος κατά της Ελλάδος. Αυτό καλό είναι να το γνωρίζουν οι χιλιάδες Έλληνες που ψωνίζουν στην Αδριανούπολη και τις άλλες μεγάλες τουρκικές πόλεις φέτος το καλοκαίρι.

Έντονη κινητικότητα στην τουρκική πλευρά στον Έβρο

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην τουρκική πλευρά των συνόρων κατά μήκος της οριογραμμής του Έβρου, από χθες το απόγευμα, τόσο στη νότια πλευρά όσο και στον κεντρικό και βόρειο Έβρο, σύμφωνα με το Evros-news.gr.
Κάτοικοι των παραμεθόριων περιοχών διαπίστωσαν ότι υπάρχει παρουσία και συγκέντρωση πολλών ατόμων, που κινούνται κατά μήκος τόσο του ποταμού Έβρου, όσο και στα σημεία όπου υπάρχει και το χερσαίο κομμάτι, χωρίς βέβαια να πλησιάζουν στην ελληνοτουρκική συνοριογραμμή. Όταν θέλησαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τα συγκεκριμένα γεγονότα που παρατήρησαν, αυτές ήταν ενήμερες πολύ καλά και παρακολουθούν τις εξελίξεις. Άλλωστε από χθες το βράδυ στις 11, οι  στρατιωτικές δυνάμεις και οι μονάδες στον Έβρο τέθηκαν σε ετοιμότητα και επιφυλακή, αφού τα στελέχη ενημερώθηκαν και μπήκαν σε αυτές.
Για την κινητικότητα στην τουρκική πλευρά, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα. Αν δηλαδή η παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων έχει να κάνει με λαθρομετανάστες οι οποίοι θέλουν να περάσουν τον ποταμό Έβρο και να βρεθούν στην Ελλάδα ή αν πρόκειται για… καμουφλαρισμένες τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις.
Να ξεκαθαρίσουμε πάντως, ότι δεν μιλάμε για χιλιάδες κόσμο και σε καμία περίπτωση για το φαινόμενο που είχε υπάρξει αρχές Μαρτίου. Υπάρχει όμως έντονη κινητικότητα αρκετών ατόμων και επειδή οι ημέρες που διανύουμε και οι ώρες είναι πολύ… πονηρές και δύσκολες συγχρόνως, οι ελληνικές αρχές που εμπλέκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, τέθηκαν και αυτές σε ετοιμότητα και εγρήγορση, ώστε να διαπιστώσουν τι ακριβώς συμβαίνει.
Προς το παρόν βέβαια, οι αστυνομικές δυνάμεις που είναι επιφορτισμένες με τον έλεγχο των συνόρων συνεχίζουν κανονικά την δουλειά τους και σε αυτές δεν υπάρχει επιφυλακή. Σε αντίθεση με τις ένοπλες δυνάμεις και στον Έβρο, οι οποίες προχωρούν ήδη και σε κάποιες… προπαρασκευαστικές ενέργειες, προκειμένου να είναι έτοιμες για κάθε ενδεχόμενο. Ανάλογα φυσικά με τις εξελίξεις στο Αιγαίο και τις ενέργειες που θα αποφασίσουν να κάνουν οι Τούρκοι με το Oruc Reis.

Κινήσεις απελπισίας από τον Ερντογάν

Όλα αυτά δείχνουν επίσης ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να πάρει πιθανότατα με "κάποιον τρόπο", αυτά που έχασε με την ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία στην Α.Μεσόγειο, επιθυμώντας διακαώς την παραίτηση της Ελλάδος από τα κυριαρχικά της δικαιώματα.
Η Τουρκία παραπαίει από τα προβλήματα ενώ ο Ερντογάν προσπαθεί να νικήσει για να δώσει χρόνο στην εξουσία του που “κουνιέται συθέμελα” από τα πολλά και διαφορετικά μέτωπα που ο ίδιος ως ένας ακόμη "Αδόλφος" έχει ανοίξει παντού.
Το καθεστώς Ερντογάν διατηρεί πάση θυσία την ένταση που έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες μέρες ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία και όπως φαίνεται η επιλογή της αποκλιμάκωσης δεν είναι βιώσιμη. 
Στην Αθήνα πρέπει να το κατανοήσουν αυτό και καμία τουρκική κίνηση να μην μείνει αναπάντητη, σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο εξίσου, διότι κάθε βήμα πίσω για την Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει δύο βήματα μπροστά για την Τουρκία.
Προφανώς όμως πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίες διότι αυτοί που απειλούν την Ελλάδα είναι τα απίστευτα νέο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν και κανένας άλλος.

https://www.pentapostagma.gr/