13.8.20

Μέρκελ-Ερντογάν τα είπαν για την Α. Μεσόγειο

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ. 
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και περιφερειακά θέματα.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στην Άνγκελα Μέρκελ ότι είναι υπέρ της επίλυσης των διεθνών ζητημάτων στο πλαίσιο του διαλόγου.  

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με Μέρκελ 

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ θα έχει στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Απευθείας διάλογος 

Επιστροφή στον απευθείας διάλογο Ελλάδας – Τουρκίας είναι το μήνυμα που αναμένεται να στείλει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.
«Το σημαντικότερο για μας είναι να αναζητήσουν οι δύο πλευρές τον απευθείας διάλογο», τόνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου και της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ χθες στο Βερολίνο.
Ερωτηθείς σχετικά με τη Συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου, ο Ζάιμπερτ είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση έχει λάβει γνώση, αρνήθηκε να σχολιάσει τόσο το περιεχόμενο, όσο και τη χρονική στιγμή της υπογραφής της. Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούεγκερ απέφυγε να μπει σε αξιολόγηση της Συμφωνίας Ελλάδας – Αιγύπτου.
Επ’ αυτού ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας συζήτησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, είπε ο Μπούγκερ. Τόνισε ταυτόχρονα ότι η γερμανική κυβέρνηση παρακολουθεί «με ανησυχία» τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο.
pentapostagma