13.8.20

Αντίδραση στην τζάμπα μαγκιά



Γράφει
η Βάσω Μακρυγιάννη

Δεν ξέρω τι λέτε και κάνετε εσείς αλλά εγώ τον κορονοϊό τον τρέμω! Γι αυτό ακούω τι λένε οι ειδικοί και ποτέ δεν γκρίνιαξα ότι τα όποια μέτρα λαμβάνονται, δήθεν μου στερούν την ελευθερία. Είναι στέρηση της ελευθερίας η μάσκα προκειμένου να μη κολλήσει κάποιος ή να μη διασπείρει τον ιό; Είναι στέρηση της ελευθερίας μου ο σεβασμός των κανόνων που συνιστούν οι γιατροί και επιβάλλει το κράτος; Ή είναι μαγκιά
κι επανάσταση, τύπου …δεν πληρώνω, η άρνηση σεβασμού στο κοινωνικό σύνολο κι η παρέλαση ανευθυνότητας;

Όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση των βεβαιωμένων κρουσμάτων, είναι ανησυχητικά. Ο κορονοΪός δεν ξανάρχεται, είναι εδώ και απειλεί να μας πάρει και να μας σηκώσει. Κι αφού η ευπρέπεια κι η επίκληση της λογικής δεν εισακούονται, δεν μένει τίποτα άλλο από τις μεγάλες τιμωρίες!

Μου λένε κάποιοι φίλοι που δεν είναι και πολύ συνεπείς με την έννοια της ατομικής ευθύνης ότι πολλά κρούσματα είναι εισαγόμενα εξ αιτίας του ανοίγματος της τουριστικής αγοράς. Μα μια προσεκτική ματιά στους αριθμούς τους διαψεύδει αφού το μεγάλο πρόβλημα προκαλείται από εμάς τους αυτόχθονες!  Μας αναλογεί το 85% των καθημερινών κρουσμάτων. Πρώτο το Λεκανοπέδιο, μετά η Θεσσαλονίκη.

Πάμε σε γάμους και βαφτίσεις κι αγκαλιαζόμαστε λες και δεν θα ξαναδεί ο ένας τον άλλον. Πάμε στα μπιτσόμπαρα και συνωστιζόμαστε, πατείς με πατώ σε,  λες και δεν έχουμε ξαναδεί θάλασσα ή λες ότι θα τελειώσουν οι μπίρες…
 Στη Μύκονο και σε άλλα νησιά, επιτήδειοι μετατρέπουν τις βίλες σε κλαμπ με εκατοντάδες παρισταμένους… 
 Μπαίνουμε στα ΜΜΜ χωρίς μάσκες κι ενίοτε κάνουμε και φασαρία όταν μας γίνει παρατήρηση! 
Τρέχουμε σε ροκ συναυλίες κι επιδεικνύουμε μαγκιά ενώ σε εκκλησίες υπάρχουν παπάδες  που λένε ότι η χρήση μάσκας είναι ασέβεια! 
 Πήρε το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός σε παιγνίδι χωρίς θεατές, αλλά στους γύρου δρόμους του γηπέδου του και στο Πασαλιμάνι δεκάδες αφιονισμένοι ημίγυμνοι ήταν σαν παστωμένες σαρδέλες, φιλιόντουσαν κι αγκαλιάζονταν!

Έβλεπα προχθές τον υπουργό Υγείας ν’ αναρωτιέται: «χρειάζεται ειδική διάταξη, νόμοι, πρόστιμα και ποινές για να κάνουμε το προφανές και να σώσουμε (τη δική μας και άλλες) ανθρώπινες ζωές;»!

Ομολογώ ότι ταυτίζομαι πλήρως μαζί του. Αλλά, ναι! Χρειάζονται τελικά και νόμοι και πιο μεγάλα πρόστιμα! Τέτοιοι που είμαστε, τέτοια μας πρέπουν. Κι αυτά φυσικά δεν αφορούν τους λογικούς  αλλά τους τζάμπα μάγκες (γεμάτη η κοινωνία από τέτοιους), τους εξυπνάκηδες, τους ωχαδερφιστές! 

Χρειάζονται διπλάσια και τριπλάσια πρόστιμα! Κι όπου υπάρχει υποτροπή ας νομοθετηθεί η προσωποκράτηση! Ή όσοι αρνούνται τη μάσκα να υποχρεώνονται αντί προστίμου να δουλεύουν κάποιες ημέρες στα νοσοκομεία αναφοράς!

Δεν μπορούμε να παίζουμε πια! Όχι άλλη τζάμπα μαγκιά και θεωρίες συνωμοσίας! Ούτε να βγαίνει ο πάσα εις και μια να λέει το μακρύ και το κοντό του, αμφισβητώντας την επιστημονική κοινότητα και την Πολιτεία. Όπως έκανε η πρώην βουλευτής των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε από τον Κικίλια να της υπογράψει υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα βλάψει την υγεία της η μάσκα! Ανήκουστα πράγματα!

Το «σώπα ρε αδελφέ, μια ζωή την έχουμε» των εξυπνάκηδων της ηλίθιας ή παράφρονος  μειοψηφίας, απαιτεί ενεργό αντίδραση όλων μας.