8.8.20

Λιβύη: Πανηγυρίζει ο στρατός του Χάφταρ για τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου


Με διθυραμβικά σχόλια υποδέχεται η πλευρά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) στη Λιβύη τη συμφωνία Ελλάδας και Αιγύπτου για την οριοθέτηση ΑΟΖ, κυρίως γιατί θεωρεί ότι «στριμώχνεται» στη γωνία η Τουρκία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Η εισβολή στην περιοχή της Μεσογείου και στον Αραβικό κόσμο με νεο-οθωμανική αποικιοκρατική ιδεολογία και η υποστήριξη της Αδελφότητας των Μουσουλμάνων χωρίς λόγο, το μόνο που θα καταφέρει είναι να σε απομονώσει περισσότερο.

Κάποτε είχε τόσους πολλούς φίλους στον Αραβικό κόσμο, τώρα ξυπνάς μαζεύοντας τα φρούτα των προσωπικών ονείρων του Ερντογάν», αναφέρει ανάρτηση στον λογαριασμό του Twitter που απηχεί τις απόψεις του LNA  στη Λιβύη.
Σε άλλη ανάρτηση που έγινε αργά χθες το βράδυ φιγουράρουν τρεις φωτογραφίες: Ο Ερντογάν να σκουπίζει τα δάκρυά του με τουρκικές λίρες, ένα διάγραμμα που απεικονίζει την ισοτιμία της τουρκικής λίρας που έφτασε στα 8,65 ευρώ και ένα στιγμιότυπο από την συνάντηση Δένδια και Σούκρι.
Ο Στρατός του Χάφταρ στη Λιβύη συγχαίρει την Ελλάδα και την Αίγυπτο για την συμφωνία οριοθέτησης της ΑΟΖ, επιλέγοντας την δήλωση του Νίκου Δένδια πως «τώρα η συμφωνία Τουρκίας-Τρίπολης ανήκει στα σκουπίδια».
Όπως αναφέρει ο λογαριασμός που απηχεί τις απόψεις του LNA στη Λιβύη, το επόμενο βήμα για την Ελλάδα θα πρέπει να είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ με το μόνο δημοκρατικά εκλεγμένο νομοθετικό σώμα στη Λιβύη, τη Βουλή των Αντιπροσώπων.
«Συγχαρητήρια στους Έλληνες αδελφούς μας, είμαστε χαρούμενοι για εσάς», γράφει στα ελληνικά ο LNA.
Τέλος στρέφει και πάλι τα βέλη του εναντίον του Ερντογάν αναφέροντας: Με τη συμφωνία Ελλάδας – Αιγύπτου για την ΑΟΖ υπογεγραμμένη και τα πετρέλαια της Λιβύης μακριά από τα άπληστα βρώμικα χέρια του, τα τρελά όνειρα του Ερντογάν παίρνουν τέλος.
Τώρα θα πρέπει να κοιτάξει την καταρρέουσα οικονομία του, τον πολιτικό διχασμό και την επικείμενη πείνα του έθνους του, αντί να υποστηρίζει τρομοκράτες και να ξεκινά πολέμους».