30.8.20

Επείγουσα βοήθεια για αιμοπετάλια.


Kαλός κι αγαπητός φίλος έχει ανάγκη τη βοήθειά μας. Βρίσκεται στο Αττικό Νοσοκομείο πάσχοντας από Λευχαιμία. Οποιος φίλος θέλει και μπορεί να προσφέρει αιμοπετάλια τα όποια είναι ζωτικό συστατικό για την ίαση της ασθένειας αυτής θα ήταν ένα αληθινό δώρο Θεού. 


 Τα στοιχεία που πρέπει να δώσετε σε περίπτωση που θέλετε να δώσετε αιμοπετάλια είναι: Παναγιώτης Σανταμούρης 7η Παθολογική κλινική του ΠΓΝ ΑΤΤΙΚΟΝ   Επικοινωνία 6976999088 

Αλλά μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί μου μέσω του μέηλ του ιστολογίου μας koukthanos@gmail.com 

Μπορείτε να δώσετε αιμοπετάλια σε οποιοδήποτε νοσοκομείο που διαθέτει την απαραίτητη μονάδα λήψης αιμοπεταλίων αναφέροντας απλά τα στοιχεία του ασθενούς για τον οποίο γίνεται η προσφορά.
 Ενδεικτικά να πούμε ότι Νοσοκομεία στην Αθήνα είναι:

 ΠΓΝ Αττικόν τηλ. 210 5831000 Νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ τηλ. 213 2079100 ΓΝΑ Γεννηματάς τηλ. 213 2032000 Ευαγγελισμός  τηλ. 213 2041000 και στην Θεσσαλονίκη  ΓΝΘ. ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ τηλ. 231 3312000 ΑΧΕΠΑ  τηλ. 231 3303110 

Σημείωση: Πιθανόν να πρέπει να κλείσετε ραντεβού ή να γνωρίζετε τις ώρες που λειτουργούν τα εν λόγω τμήματα αιμοδοσίας των νοσοκομείων.
 Πληροφορίες για την λήψη αιμοπεταλίων Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων. Η διαδικασία λήψης των αιμοπεταλίων είναι απλή, ανώδυνη και ακίνδυνη για τον δότη. Διαρκεί 30 έως 40 λεπτά της ώρας, και τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι αποστειρωμένα και μιας χρήσης. Από τη φλέβα του δότη παίρνεται ολικό αίμα σε ένα σύστημα ασκών, από το οποίο διαχωρίζονται τα αιμοπετάλια με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, ενώ το υπόλοιπο αίμα επιστρέφεται στον δότη. Το όλο σύστημα είναι κλειστό, δηλαδή το αίμα του δότη ρέει πάντοτε σε αποστειρωμένο κύκλωμα και δεν έρχεται ποτέ σε επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Αυτό εξασφαλίζει την πλήρη ασηψία και ασφάλεια του δότη. Κάθε πότε μπορούν να δίνουν αιμοπετάλια οι εθελοντές.  Οι εθελοντές μπορούν να δίνουν χωρίς κανένα φόβο αιμοπετάλια όποτε και όσες φορές θέλουν, επειδή ο οργανισμός αναπληρώνει αμέσως τα αιμοπετάλια που αφαιρούνται. Ωστόσο, η λήψη αιμοπεταλίων δεν επαναλαμβάνεται σε διάστημα μικρότερο από δύο εβδομάδες. Οι διαφορές μεταξύ της αιμοδοσίας και της λήψης αιμοπεταλίων. Πρακτικά, οι διαφορές μεταξύ αιμοδοσίας και αιμοπεταλιοδοσίας είναι οι εξής: ·Η αιμοδοσία διαρκεί 10 έως 15 λεπτά, ενώ η λήψη αιμοπεταλίων 30 έως 40. ·Ο δότης μπορεί να δίνει αιμοπετάλια (μέχρι και) κάθε δύο εβδομάδες, ενώ για το ολικό αίμα ο αντίστοιχος χρόνος είναι 3 μήνες. ·Η ποσότητα των αιμοπεταλίων που λαμβάνεται από μια αιμοπεταλιοδοσία είναι πενταπλάσια εκείνης που λαμβάνεται από μια αιμοδοσία. Τέλος να επαναλάβουμε ότι πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορούν να λαμβάνουν αιμοπετάλια όλες οι υπηρεσίες αιμοδοσίας. Συνεπώς αν πρόκειται να γίνετε δωρητής αιμοπεταλίων πρέπει να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία αιμοδοσίας του εκάστοτε νοσοκομείου.