12.8.20

Αδιανόητο: 8 μήνες μετά την έγκριση από την Βουλή το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την αγορά ανταλλακτικών για τα Mirage!

Αν το έκαναν αυτό επί Γ. Παπαδοπούλου, θα τους έστελνε φαντάρους στη πρώτη γραμμή.Θα είχε άδικο;
ΑΛΕΞ
Αδιανόητη εξέλιξη στις κρίσιμες στιγμές της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης είχαμε σήμερα καθώς 8 μήνες σχεδόν μετά την ψήφιση της σύμβασης για τα ανταλλακτικά για τα μαχητικά Mirage-2000 της ΠΑ το Ελεγκτικό Συνέδριο επέστρεψε πίσω την σύμβαση παρά το ότι είχε υπογραφεί από την Ελληνική Βουλή.

Η FoS για τα Mirage-2000... αγνοείται ακόμα
Σύμφωνα με πληροφορίες  και σε ότι αφορά την FoS  για την αιχμή του δόρατος της ΠΑ  δηλαδή τα γαλλικά μαχητικά Mirage-2000 και Mirage-2000-5Mk2, χθες το Ελεγκτικό Συνέδριο   επέστρεψε στη ΓΔΑΕΕ τις επιμέρους εκτελεστικές συμβάσεις για την παραγγελία των πρώτων ανταλλακτικών από τη κύρια σύμβαση τεχνικής υποστήριξης.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αναφέρετε πως το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ολόκληρη τη σύμβαση τεχνικής υποστήριξης και παρότι αυτή η σύμβαση κυρώθηκε με νόμο του ελληνικού κράτους από τη Βουλή.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο θέτει μια σειρά από ερωτήματα στα οποία ζητούν να μάθουν γιατί έγινε απευθείας ανάθεση ή γιατί δεν πήγε ο φάκελος της σύμβασης FOS στο ελεγκτικό συνέδριο! (βρήκε την ώρα!!!)
Θυμίζουμε ότι  η σύμβαση εν συνεχείας υποστήριξη είχε υπογραφεί την Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019 με συμφωνίες πλαίσιο που αφορούν στην υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μ2000/-5» σύμφωνα με τον ν. 4650/2019.
Τα συμβαλλόμενα μέρη ήταν η ΓΔΑΕΕ και κάθε μία εκ των τριών κατασκευαστριών εταιρειών DASSAULT AVIATION, THALES DMS FRANCE και SAFRAN AIRCRAFT ENGINES.