6.7.20

Λιβύη: Οι πρώτες εικόνες από την επίθεση στην τουρκική βάση Αλ Ουατίγια (video)


Ένα αιγυπτιακό κανάλι δημοσίευσε ένα βίντεο, το οποίο -όπως υποστηρίζει- δείχνει τη στιγμή που ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) στόχευσε τα συστήματα αεροπορικής άμυνας που εγκατέστησε η Τουρκία την περασμένη Πέμπτη στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια  στη Λιβύη.
Ο Khaled Abu Bakr, κατά τη διάρκεια του προγράμματος «Kul Yom» (μετάφραση: «Καθημερινά») έδειξε πλάνα από  το χτύπημα, εξηγώντας ότι «εννέα ισχυρές επιδρομές στόχευσαν τα τουρκικά συστήματα αεροπορικής άμυνας και κατέστρεψαν τρία ραντάρ στην αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια».

Στην παρουσίαση του βίντεο, ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι τα συστήματα που καταστράφηκαν εγκαταστάθηκαν σε συνδυασμό με την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην Τρίπολη και τη Μισράτα.
Οι στρατιωτικές πηγές της Λιβύης δήλωσαν, «Τα πολεμικά αεροπλάνα κατάφεραν να πραγματοποιήσουν εννέα πολύ ακριβείς αεροπορικές επιδρομές στο τουρκικό σύστημα αεροπορικής άμυνας και ότι τα πολεμικά αεροπλάνα κατάφεραν να εξουδετερώσουν το σύστημα, το οποίο είναι τύπου Hawk».

Η Τουρκία και η κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας που εδρεύει στην Τρίπολη καταδίκασαν και τις δύο επιθέσεις, με τις τελευταίες να κατηγορούν μια «ξένη» αεροπορία ότι πραγματοποίησε αυτήν την επίθεση.
Οι δυνάμεις της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας κατέλαβαν την αεροπορική βάση Αλ Ουατίγια στις 18 Μαΐου μετά την έναρξη μιας μεγάλης αντεπίθεσης κατά του εθνικού στρατού της Λιβύης στο δυτικό τμήμα της χώρας.
Πηγή: almasdarnews