17.7.20

“NATO ξύπνα, η Τουρκία είναι ο εχθρός”


Το ΝΑΤΟ “χαϊδεύει” στοργικά την Τουρκία σε κάθε ευκαιρία. Έφθασε στο σημείο να “βάλει απέναντι” του τη Γαλλία για χάρη της Τουρκίας! Αμερικανικής “κατασκευής” η Συμμαχία, ακολουθεί πιστά τη λογική Τραμπ που σηκώνει το τηλέφωνο στον Ερντογάν, ακόμη κι όταν παίζει γκολφ! Όλοι την “κανακεύουν” επικαλούμενοι σαθρές δικαιολογίες με τις οποίες καλύπτουν τις αλήθειες που αναφέρονται σε άρθρο της  Jerusalem Post.
Ποιες είναι αυτές;

Οι τουρκικές στρατιωτικές επεμβάσεις σε Συρία και Λιβύη ενισχύουν τις εξτρεμιστικές ισλαμιστικές δυνάμεις, όπως δηλώνει ο Ghanem M. Nuseibeh, πρόεδρος των μουσουλμάνων κατά του αντισημιτισμού και ο ιδρυτής του Cornerstone Global Associates

«Η επεκτατική τουρκική πολιτική στη Λιβύη αποτελεί εφαρμογή του παγκόσμιου σχεδίου του κινήματος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, για τη δημιουργία ενός πανεθνικού ισλαμιστικού χαλιφάτου»,υποστηρίζει.
«Ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τις παραδοσιακές σχέσεις που είχε το κοσμικό τουρκικό κράτος με τη Δύση, ειδικά με το ΝΑΤΟ, για να νομιμοποιήσει τις επεκτατικές του κινήσεις στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και σε περιοχές της Ευρώπης»,προσθέτει.
Ο Nuseibeh επισημαίνει ότι τα συμφέροντα της Τουρκίας στη Λιβύη, όπου παρενέβη στρατιωτικά για να υποστηρίξει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας, και στην ανατολική Μεσόγειο, όπου ισχυρίζεται  το δικαίωμά της για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, έρχονται σε αντίθεση με πολλές δυτικές χώρες.
«Ο σταδιακός εξισλαμισμός της Τουρκίας αποτελεί τώρα άμεση απειλή για τη Δύση στο σύνολό της, καθώς και για τα μετριοπαθή κράτη της Μέσης Ανατολής. Η Δύση, με επικεφαλής το ΝΑΤΟ, πρέπει να υιοθετήσει μια ενιαία στάση εναντίον της Τουρκίας, η οποία δεν είναι πλέον το κοσμικό, φιλοδυτικό κράτος που κληρονόμησε ο Ερντογάν .Η Τουρκία υπό τον Ερντογάν είναι ο λύκος και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης εξακολουθεί να ενεργεί σαν την Κοκκινοσκουφίτσα».
Η Τουρκία δέχθηκε επίσης κριτική για την απόφαση να μετατρέψει το μουσείο της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Ο Alex Galitsky, διευθυντής επικοινωνιών της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Αμερικής-Δυτικής Περιφέρειας, δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ήταν κάτι περισσότερο από μια απλή πρόκληση.
«Για την Τουρκία, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας αντιπροσωπεύει το θάνατο του κοσμικού κράτους», δήλωσε ο Alex Galitsky στην Washington Examiner .
«Σηματοδοτεί τον πλήρη εναγκαλισμό της Τουρκίας με μια επεκτατική, νεο-οθωμανική εξωτερική πολιτική  και την πλήρη εγκατάλειψη των ευρωπαϊκών φιλοδοξιών της”
«Για τους χριστιανούς της Τουρκίας  που έχουν βιώσει τη σταθερή διάβρωση των δικαιωμάτων τους στη θρησκευτική ελευθερία και την πολιτιστική έκφραση τις τελευταίες δύο δεκαετίες, η μετατροπή της Αγίας Σοφίας ισοδυναμεί με μια δήλωση πολέμου για το δικαίωμά τους να υπάρχουν στα εδάφη στα οποία έχουν ζήσει εδώ και χιλιετίες », προσθέτει.
Με την Τουρκία να αφήνει πίσω το κοσμικό κράτος, ο Ερντογάν θέλει να ηγηθεί του Ισλάμ, με επικεφαλής την Τουρκία, δήλωσε ο Γιάννης Μπαμπούγιας στο περιοδικό Spectator .
“Η σταθερή φιλία του Ερντογάν με τον Ντόναλντ Τραμπ τον έχει προστατεύσει μέχρι στιγμής από  κυρώσεις . Θα είναι η Αγία Σοφία μια κλήση αφύπνισης προς μια Δύση που μέχρι στιγμής ανέχεται πάρα πολλές παραβάσεις;  Ο χρόνος για εφησυχασμό έχει τελειώσει “, είπε ο Μπαμπούλιας.