20.7.20

Λιβύη: Οι τουρκικές δυνάμεις λαμβάνουν θέσεις μάχης έξω από Σύρτη και Αλ Τζούφρα

Η Αίγυπτος , μάλλον δεν θα εμπλακεί!
Juan
Oι τουρκικές δυνάμεις παρουσιάζουν έντονη κινητικότητα αμέσως μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του GNA, Αχμέτ αλ Μισμάρι, για επικείμενη μεγάλη μάχη στην περιοχή της Σύρτης και της Αλ Τζούφρα.

Έχουν κινητοποιηθεί και οι ένοπλες ομάδες που είναι πιστές στην ισλαμική κυβέρνηση της Τρίπολης.
Το τμήμα στρατιωτικών πληροφοριών του Εθνικού Στρατού της Λιβύης ανέφερε ότι οι πολιτοφυλακές της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάρατζ έχουν μετακινηθεί από τη Μισράτα προς τη Σύρτη, ιδιαίτερα έπειτα τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου για επιθετική τακτική στη Λιβύη.
Συγκεκριμένα μια αυτοκινητοπομπή 200 οπλισμένων οχημάτων έφθασε στην πόλη Ταουέργκα, που είναι περίπου το ένα τρίτο του δρόμου προς τη Σύρτη η οποία θεωρείται η πύλη προς τα κύρια λιμάνια πετρελαίου στη Λιβύη όπως αναφέρει το «Βαλκανικό Περισκόπιο».
Ο Αχμέτ αλ Μισμάρι επιβεβαίωσε ότι «τις επόμενες ώρες θα γίνουμε μάρτυρες μια μεγάλης μάχης στην περιοχή της Σύρτης και τη Αλ Τζούφρα.
Άλλες ισλαμικές ένοπλες ομάδες έχουν αναλάβει το «σφράγισμα» των συνόρων της Λιβύης με το Σουδάν για να εμποδίσουν την ενίσχυση των δυνάμεων του Χαλίφα Χάφταρ από διπλανές χώρες.
Αξίζει να σημειωθεί πως συνελήφθησαν περίπου 160 πρόσωπα που ετοιμάζονταν να περάσουν τα σύνορα με τη Λιβύη για να συμμετάσχουν ως «μισθοφόροι» στη σύρραξη στην εμπόλεμη χώρα της βόρειας Αφρικής, ανακοίνωσε χθες Κυριακή παραστρατιωτική οργάνωση υπό τις διαταγές μέλους της μεταβατικής κυβέρνησης του Σουδάν.
«Μικτές δυνάμεις ασφαλείας τοποθετημένες στα σουδανολιβυκά σύνορα συνέλαβαν 160 πρόσωπα, ανάμεσά τους δύο αλλοδαπούς, που πήγαιναν να πολεμήσουν ως μισθοφόροι στη Λιβύη», ανέφεραν σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι Δυνάμεις Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ).
Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες παρατηρήθηκε μια νέα πτήση της τουρκικής Αεροπορίας προς τη Λιβύη. Πρόκειται για ένα μεταγωγικό αεροσκάφος Lockheed C-130E (71-1468) που απογειώθηκε από το Ικόνιο και προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση της Αλ Ουατίγια, νότια της Τρίπολης.
Τους τελευταίους δύο μήνες, η τουρκική Αεροπορία πραγματοποίησε τουλάχιστον 30 πτήσεις προς τη Λιβύη χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τύπους αεροπλάνων (C-130 & A400).
Με την Τουρκία να δέχεται πυρά εντός του ΝΑΤΟ για την αλλοπρόσαλλη και εχθρική της τακτική απέναντι σε χώρες της συμμαχίας, όπως η Γαλλία και η Ελλάδα φυσικά, αποφάσισαν να διαφημίσουν τις υπηρεσίες που προσφέρουν.
Έτσι έδωσαν φωτογραφίες από τον ανεφοδιασμό στον αέρα ενός E-3A Sentry του ΝΑΤΟ, με νηολόγιο Λουξεμβούργου, από KC-135R της τουρκικής Αεροπορίας πάνω από την Ρουμανία.


https://www.pronews.gr/