17.7.20

''Πλωτό φράγμα'' στο Αιγαίο: Σε ετοιμότητα το ΠΝ - Αραβικό ΜΜΕ κάνει λόγο για σύγκρουση στη Μεσόγειο

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι Ελληνικές ΕΔ. Οι προκλήσεις της Τουρκίας είναι διαρκείς με το ΠΝ να βρίσκεται σε θέσεις-''κλειδιά''. 
Φρεγάτες και υποβρύχια του ΠΝ έχουν απλωθεί και ελέγχουν όλα τα στρατηγικής σημασίας θαλάσσια σταυροδρόμια για τον έλεγχο του Αιγαίου.  

Όπως έχουμε αναφέρει, η Άγκυρα μόνο από στρατιωτικές κινήσεις καταλαβαίνει και το ΠΝ είναι πάντα έτοιμο να απαντήσει σε κάθε πρόκληση.  
Τα νησιά μας αποτελούν στόχο της Τουρκίας, κάτι στο οποίο συμφωνεί ολόκληρο το πολιτικό φάσμα της γειτονικής χώρας από την μία άκρη έως την άλλη. Αυτό καλό είναι να το κατανοήσουμε βαθιά στην χώρα μας και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα, τα οποία τα παίρνουμε.    
Έτσι λοιπόν, είχαμε μία νέα άσκηση υψηλού συμβολισμού στο Μυρτώο Πέλαγος στην οποία συμμετείχε μεγάλος αριθμός πλοίων επιφανείας αλλά και υποβρύχια.
Το Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει να παραμένει σε υψηλή ετοιμότητα στέλνοντας ταυτόχρονα ένα ξεκάθαρο μήνυμα ισχύος στην Άγκυρα. Για τουλάχιστον τέταρτη συνεχή εβδομάδα τα πλοία του Στόλου έλαβαν μέρος σε επιχειρησιακή εκπαίδευση και προχώρησαν σε εκτέλεση πλήθους σεναρίων κάθε μορφής ναυτικού πολέμου. 
Φρεγάτες, ταχέα σκάφη κατευθυνόμενων βλημάτων, κανονιοφόροι, πλοία υποστήριξης αλλά και υποβρύχια αναπτύχθηκαν και συμμετείχαν στην άσκηση στην οποία εκτελέστηκαν και πυρά. Με συνεχή σταθερή παρουσία στο Αιγαίο και αλλεπάλληλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες το Αρχηγείο Στόλου κρατά τα πληρώματα πλοίων επιφανείας και υποβρυχίων σε ‘’κόκκινο’’ συναγερμό.  
Ειδικά τις δύο τελευταίες εβδομάδες και από τότε που παρατηρήθηκε κινητικότητα στους Τουρκικούς ναυστάθμους σε Ακσάζ και Σμύρνη, στους ναυστάθμους του Αιγαίου δηλαδή το επίπεδο επιφυλακής για τον Ελληνικό Στόλο ανέβηκε άμεσα. 
Ταυτόχρονα, ΜΜΕ του εξωτερικού αναφέρουν πως το ενδεχόμενο σύγκρουσης όλο και πλησιάζει στην περιοχή. 
Σύμφωνα με το The Arab Weekly, το επόμενο σημείο ανάφλεξης  θα είναι στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία τα θέλει όλα. 
 
''Η Τουρκία έχει πλάτες από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Έχει ήδη πατήσει πόδι στη Λιβύη, ενώ θέλει τα πάντα στο Αιγαίο. 
Όμως, η στρατηγική της Άγκυρας μπορεί να οδηγηθεί και στο απόλυτο χάος. Η Γαλλία και η Αίγυπτος για παράδειγμα, είναι πρόθυμοι να αντισταθούν στην Τουρκία, ακόμα και με τη χρήση βίας'', αναφέρει το Αραβικό ΜΜΕ.
pentapostagma