4.7.20

''Βόμβα'' Μακρόν: ''Φτάσαμε ένα βήμα πριν ανοίξουμε πυρ με το Τουρκικό ΠΝ''

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την ''ναυμαχία'' Γαλλίας-Τουρκίας. Το πρωί  σας αποκαλύψαμε το πόρισμα του ΝΑΤΟ, όπου ''αθώωσε'' τον Ερντογάν. 
Όπως αναφέραμε, ''oι πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα είναι άκρως σοκαριστικές, καθώς στο πόρισμα των 130 σελίδων, δεν γίνεται πουθενά αναφορά για την παρενόχληση που έλαβε χώρα κατά του γαλλικού πολεμικού από τους Τούρκους! 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ διέταξε αμέσως έρευνες για το περιστατικό όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ. Οι ειδικοί του ΝΑΤΟ επί τρεις εβδομάδες μελέτησαν τους ισχυρισμούς και των δύο πλευρών, δηλαδή της Γαλλίας και της Τουρκίας. 
Η απόφαση του ΓΓ ήταν να μην ενοχληθεί καμία από τις δύο πλευρές και έτσι το τελικό συμπέρασμα είναι πως... δεν έλαβε χώρα κανένα περιστατικό.'' 

Η αποκάλυψη Μακρόν  

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Εμανουέλ Μακρόν είπε στην Ανγκελα Μέρκελ πως «στο ναυτικό επεισόδιο στη Λιβύη φτάσαμε στο παρά ένα από ένα πολεμικό επεισόδιο με αληθινά πυρά μεταξύ γαλλικού και τουρκικού ναυτικού στη Μεσόγειο».

Ο πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε στην καγκελάριο πως είναι οργισμένος με τα γεγονότα, πως πρέπει και εκείνη να πάρει καθαρή θέση κατά της Τουρκίας και πως πρέπει να τοποθετηθεί για το ψευδοσύμφωνο που έχει υπογράψει η Αγκυρα με τη Λιβύη, όπως αναφέρει ο Παντελής Βαλασόπουλος από το Βερολίνο για το Open tv.
Όπως σημείωσε η Γαλλίδα υπουργός, η Courbet βρισκόταν σε αποστολή του ΝΑΤΟ για να ελέγξει αν ένα τουρκικό πλοίο, το Cirkin, μετέφερε παράνομα όπλα στη Λιβύη καθώς απενεργοποίησε τον αναμεταδότη του, δεν προσδιόρισε την ταυτότητά του και δεν ανέφερε τον τελικό του προορισμό. Πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι Τούρκοι ναυτικοί φόρεσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα και στάθηκαν φέροντας ελαφρά όπλα.