12.7.20

Πολεμικές ιαχές από την Άγκυρα: «Μετά την Αγία Σοφία στόχος μας είναι η Αθήνα»

Πότε θα αποφασίσουν οι αρμόδιοι μαζικές συλλήψεις και απελάσεις ισλαμιστών;
                             Όταν λέμε απελάσεις εννοούμε μαζικό ξεφόρτωμα στην Αφρική και
                             όποιου του αρέσει.
                                                                     ΑΛΕΞ 
«Σάλπισμα» επίθεσης από την Τουρκία
Μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, Τούρκοι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Ερντογάν αλλά και φιλοκυβερνητικά τουρκικά ΜΜΕ διακηρύσουν πως επόμενος στόχος της επεκτατικής πολιτικής του Σουλτάνου, μετά την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, είναι η ...Αθήνα!
Ελπίζουμε η Αθήνα και το πολιτικό κατεστημένο της χώρας να «ξυπνήσουν» από το λήθαργο που έχουν πέσει καθώς τα όσα ειπώθηκαν σε τουρκικό κανάλι φανερώνουν τις επόμενες επιδιώξεις των νεο-Οθωμανών.

Πιο αναλυτικά, στο 1:35 του παρακάτω βίντεο από τις ειδήσεις του φιλοερντογανικού καναλιού ακούγεται να λέει τα εξής :
«Ο Ισμαήλ Καντεμίρ (75)-ιδρυτικός πρόεδρος του Συλλόγου Υπηρεσιών Ιστορικών Μνημείων, ο οποίος με προσφυγή που έκανε ζήτησε το άνοιγμα της Αγία Σοφίας για προσευχή, δήλωσε πως αντιμετώπισε με χαρά την απόφαση του δικαστηρίου. Ανέφερε πως θα πάει στο πρώτο ναμάζι που θα γίνει στην Αγία Σοφία και ότι ο επόμενος αγώνας τους θα είναι να γίνουν πάλι τζαμιά αυτά που είχε κερδίσει στην Αθήνα ο σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής»
Σημειώνουμε, πως η ίδια ακριβώς φράση δηλαδή «Μετά την Αγία Σοφία επόμενος στόχος είναι η Αθήνα» είχε δημοσιευθεί και στον επίσημο λογαριασμό του τουρκικού καναλιού Haber 7.

Νέο παραλήρημα Ερντογάν κατά Ελλάδας

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις του γενικού συντονιστή του ιδρύματος SETA, Μπουρχανετίν Ντουράν, χαρακτήρισε το μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης για την οριοθέτηση της θαλάσσιας δικαιοδοσίας «εξαιρετικά σημαντικό», ενώ αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά της Ελλάδας δήλωσε ότι «ορισμένες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων μας, ξεκίνησαν μια λάθος διαδικασία για την εξουδετέρωση της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.
Θέλησαν να σφετεριστούν τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου και της Τουρκίας στη Μεσόγειο. Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει ότι αυτό είναι λάθος και δεν είναι νόμιμο. Έχουμε πει ότι η Τουρκία έχει δεσμευτεί για την προστασία των δικαιωμάτων της και συμφερόντων της. Στόχος τους είναι να καταδικάσουν τη χώρα μας, η οποία έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στη Μεσόγειο, σε μια έκταση που θα φτάνει μόνο να ψαρεύει κάποιος με καλάμι. Αλλά ακυρώσαμε τα σχέδια αυτά με τις ενέργειες που έχουμε κάνει. Στέλνοντας δύο πλοία μας, ξεκινήσαμε να πραγματοποιούμε σεισμικές έρευνες στις δικές μας περιοχές. Το λέω καθαρά και ξάστερα. Δεν θέλουμε ένταση στη Μεσόγειο, η οποία υπήρξε λίκνο διαφορετικών πολιτισμών σε όλη την ιστορία. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι οι πηγές υδρογονανθράκων που πιστεύεται ότι υπάρχουν εδώ είναι μια ευκαιρία για ολόκληρη την περιοχή. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε προσφορά για συνεργασία και δίκαιη κατανομή τους. Είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους βάσει αυτών των αρχών», τόνισε.


Να σεβαστούν την απόφαση για την Αγία Σοφία


Αυστηρός και κάθετος εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος στο ζήτημα της Αγίας Σοφίας και τη μετατροπή της σε τζαμί.
«Η Αγία Σοφία έπρεπε να αποκτήσει ξανά την αρχική της ταυτότητα. Βλέπουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως ένα θετικό βήμα στο όνομα του κράτους δικαίου και της ανακούφισης της συνείδησης της κοινωνίας».
Υποστήριξε ότι «οι αντίθετες φωνές που ακούγονται στο εσωτερικό και το εξωτερικό δεν έχουν καμιά αξία και τελικός υπεύθυνος για τη λήψη των αποφάσεων σχετικά με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας είναι το Τουρκικό Έθνος, όχι οι άλλοι. Αυτή είναι η εσωτερική μας υπόθεση. Οι άλλες χώρες οφείλουν μόνο να σεβαστούν την απόφαση».
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η Αγία Σοφία είναι ένα μέρος που ο Μωάμεθ ο Πορθητής έκανε την πρώτη προσευχή όταν κατέκτησε την Κωνσταντινούπολη μετατρέποντάς τη σε σύμβολο της κατάκτησης. «Αυτό δεν μπορεί να το απωθήσει η κοινωνική μας μνήμη», είπε, χαρακτηρίζοντας ωστόσο τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από τζαμί σε μουσείο το 1934 «επώδυνη απόφαση» για το τουρκικό έθνος.