22.6.20

Πέτσας για παρακράτος: «Οφείλει να απαντήσει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Ηταν Πρωθυπουργός. Γνώριζε για όλα αυτά;» VIDEO

«Οφείλει να απαντήσει σήμερα ο κ. Τσίπρας. Ήταν Πρωθυπουργός. Γνώριζε για όλα αυτά;» 
είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τις εξελίξεις στη Προανακριτική Επιτροπή με έγγραφο – αντίγραφο ηχογραφημένης συνομιλίας με τον Νίκο Παππά, που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνή.

«Αν όσα περιγράφονται είναι πραγματικά βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» είπε ο Στέλιος Πέτσας κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή προσπάθεια» παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών. «Κάποιοι», πρόσθεσε, «δεν ενδιαφέρονταν να κυβερνήσουν. Ενδιαφέρονταν να σπιλώσουν τους πολιτικούς αντιπάλους του, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους αρμούς της εξουσίας, όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας».
Ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Πέτσας, ανέφερε ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του επιχειρηματία κ. Σάμπυ Μιωνή,  πριν από λίγο, κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής αντίγραφο συνομιλίας του με τον πρώην Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Νίκο Παππά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, όπως είπε:
1ον. Ο κ. Παππάς φέρεται να παραδέχεται ότι γνώριζε την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή του κ. Παπαγγελόπουλου και επίσης φέρεται να δηλώνει ο κ. Παππάς ότι «κάποιοι βγάζουν λεφτά» και μάλιστα «πολλά λεφτά».
2ον. Επιβεβαιώνεται η από 26 Φεβρουαρίου 2020 δήλωση του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Δ. Παπαγγελόπουλου ότι συναντήθηκε το 2016 στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρώην Υπουργό κ. Ν. Παππά και τον επιχειρηματία κ. Σ. Μιωνή. Σύμφωνα με τη δήλωση αυτή δύο Υπουργοί «συζητούσαν» με επιχειρηματία για… “εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις”. Κορυφαίοι υπουργοί δηλαδή, συζητούσαν για υποθέσεις που βρίσκονταν ενώπιον της δικαιοσύνης!
3ον. Ο  κ. Νίκος Παππάς ζήτησε από τον κ. Μιωνή να προτρέψει τον δικηγόρο κ. Σταύρο Παπασταύρου «να βγει να μιλήσει» εναντίον της κας Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σύζυγο του κ. Μητσοτάκη, τότε αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και σημερινού Πρωθυπουργού.
Αν όσα περιγράφονται σε αυτή την ανακοίνωση και στο σχετικό υλικό που κατέθεσε ο κ. Μιωνής είναι πραγματικά, τότε βρισκόμαστε μπροστά στην αποκάλυψη ενός αδίστακτου παρακράτους» σημείωσε ο κ. Πέτσας για να προσθέσει.
«Φαίνεται μάλιστα ότι ο τότε Υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του τότε Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους.
Πρόκειται για μια πρωτοφανή προσπάθεια παραβίασης της διάκρισης των εξουσιών, το θεμέλιο της Δημοκρατίας μας.
Αδιανόητη για την περίοδο της Μεταπολίτευσης.
Κάποιοι δεν ενδιαφέρονταν για να κυβερνήσουν τη χώρα, αλλά για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, να συγκροτήσουν παρακράτος, να γίνουν καθεστώς, να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», όπως θα έλεγε ο κ. Τσίπρας.
Και ο κ. Παππάς, πρώην Υπουργός Επικρατείας, φαίνεται τώρα να επιβεβαιώνει την ύπαρξη αυτού του παρακράτους. Και ο κ. Τσίπρας;  Πρωθυπουργός ήταν. Γνώριζε για όλα αυτά; Οφείλει να απαντήσει σήμερα».

Μήνυμα σε Τουρκία

Ερωτηθείς για την πρόσφατη τοποθέτηση του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο οποίος ανέφερε ότι επιθυμεί τη συνεργασία με την Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «εμείς είμαστε πάντα υπέρ των ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας».
Όμως, πρόσθεσε,  στη φάση που βρισκόμαστε σήμερα χρειάζεται – όπως είπε – έμπρακτη αποκλιμάκωση από πλευρά της Τουρκίας. «Είμαστε έτοιμοι να συζητήσει τη μόνη διαφορά που έχουμε, την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών».

Επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας

Κατά τα λοιπά, ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στην επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας σημειώνοντας πως η  χώρα ετοιμάζεται για το επόμενο μεγάλο βήμα της στην πορεία για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.
«Την 1η Ιουλίου ανοίγουν για πτήσεις από το εξωτερικό όλα τα αεροδρόμια της χώρας και είμαστε καθόλα έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες μας. Διεκδικούμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια σαφώς
μικρότερη πίτα και στέλνουμε μήνυμα για ένα ευχάριστο καλοκαίρι σε μια ασφαλή χώρα».
Οι υγειονομικές υπηρεσίες και η Πολιτική Προστασία όπως είπε,  παίρνουν όλα τα αναγκαία μέτρα  για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας των εργαζόμενων στον κλάδο, των κατοίκων στους τουριστικούς προορισμούς και βεβαίως των επισκεπτών μας. Εκπτώσεις σε ζητήματα που αφορούν στη δημόσια υγεία και την ανθρώπινη ζωή δεν γίνονται» ξεκαθάρισε.
Η οικονομία μας έχει ξεκινήσει και ο Τουρισμός μας κάνει τα πρώτα οργανωμένα του βήματα τόνισε για να προσθέσει πως ένα ολοκληρωμένο σύστημα Πολιτικής Προστασίας μας επιτρέπει να ελέγχουμε την κατάσταση σε όλη την επικράτεια, ενώ ειδικά σχέδια έχουν καταστρωθεί, ώστε να εντοπίζεται, να ιχνηλατείται και να αντιμετωπίζεται κατάλληλα και γρήγορα κάθε ενδεχόμενο κρούσμα».
Δείτε live την ενημέρωση