15.6.20

Απόρρητα έγγραφα: Σχέδιο για εισβολή εναντίον της Ελλάδας εκπόνησαν οι Toυρκικές ΕΔ

Σε αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν ''βόμβα'' προχώρησε η ιστοσελίδα του γνωστού εξόριστου Δημοσιογράφου Μποζκούρτ. 
Το τελευταίο διάστημα η Άγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει νέα μέτωπα προς τον Ελληνισμό. Η Αθήνα βρίσκεται πάντα σε ετοιμότητα, καθώς ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος, ενώ μην ξεχνάμε, κυκλοφορούν σενάρια έντασης στις σχέσεις Ελλάδος-Τουρκίας σύμφωνα με Αμερικανό ειδικό.  

 Την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε αλλά και γενικότερα το τελευταίο χρονικό διάστημα με μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων κυρίως στο Αιγαίο αλλά και στα χερσαία σύνορα της χώρας στον 'Εβρο, Πολεμικό Ναυτικό, Στρατός Ξηράς και Πολεμική Αεροπορία προχώρησαν σε ασκήσεις μικρής και μεσαίας κλίμακας με έμφαση στη διακλαδικότητα και στην εκτέλεση σύνθετων ρεαλιστικών σεναρίων. 
Ακόμα και σε απλές ασκήσεις των Ειδικών Δυνάμεων στη νησιωτική χώρα είδαμε παρουσία μαχητικών με τα στελέχη των Αμφίβιων Καταδρομών να καταδεικνύουν στόχους από το έδαφος ή ακόμα και μέσα από τη θάλασσα και τα ''γεράκια'' να προχωρούν σε ''χειρουργικά χτυπήματα'' ακριβείας. Τα τελευταία χρόνια άλλωστε όλες οι Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων εκπαιδεύονται σε σενάρια με χρήση JTAC (Joint Terminal Attack Controller) και μάλιστα με ιδιαίτερη επιτυχία ειδικά σε ακριτικά νησιά ακόμα και σε μικρές νησίδες ή βραχονησίδες. 

Το σχέδιο της Άγκυρας 

Η Τουρκία έχει σχέδιο εισβολής εναντίον της Ελλάδας με το κωδικό όνομα του Τούρκου στρατιωτικού διοικητή του 11ου αιώνα που δρούσε κατά τη Βυζαντινή εποχή, αποκαλύπτουν μυστικά έγγραφα. 
Δεν αποτελεί έκπληξη το ότι οι Τούρκοι δημιουργοί χρησιμοποίησαν το όνομα “Τσακάμπεϊ” για την ονομασία της στρατιωτικής δράσης κατά της Ελλάδας. Το συγκεκριμένο όνομα είναι σεβαστό στην Τουρκία, ιδιαίτερα ανάμεσα στους ναυτικούς καθώς ήταν ο άνδρας που οδήγησε την πρώτη τουρκική εκστρατεία στο Αιγαίο. 
Οι δυνάμεις του Τσακάμπεϊ πήραν τον έλεγχο των νησιών στο Αιγαίο όπως της Λέσβου, της Σάμου, της Χίου και της Ρόδου καθώς και κάποιων περιοχών στις ακτές του Αιγαίου το 1088-91 από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Κάποιοι στην Τουρκία ακόμη τον αποκαλούν, ¨πατέρα¨ του τουρκικού ναυτικού.
Σύμφωνα με μια παρουσίαση που εκπονήθηκε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο για επανεξέταση εσωτερικού σχεδιασμού της χώρας, η Τουρκία συνέταξε ένα σχέδιο μυστικής στρατιωτικής επιχείρησης με την ονομασία «TSK Çakabey Harekât Planlama Direktifi».
Το έγγραφο έχει ημερομηνία 13 Ιουνίου 2014, γεγονός που υποδηλώνει ότι πιθανότατα ενημερώθηκε και οριστικοποιήθηκε εκείνη την ημερομηνία μετά από έλεγχο μιας παλαιότερης έκδοσης (του σχεδίου εισβολής) και πιθανότατα εξακολουθεί να είναι ενεργό.
Τα έγγραφα ανακαλύφθηκαν σε φάκελο για μία δικαστική υπόθεση στην τουρκική πρωτεύουσα. Ο εισαγγελέας Serdar Coşkun, πιστός του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, φαίνεται να ξέχασε να αφαιρέσει τα διαβαθμισμένα έγγραφα προτού τα υποβάλει στο δικαστήριο. 
Τα έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου εισβολής εναντίον της Ελλάδας, βρέθηκαν ότι ανταλλάχθηκαν μεταξύ κορυφαίων διοικητών του Γενικού Επιτελείου καθώς χρησιμοποιούν ένα ασφαλές εσωτερικό σύστημα επικοινωνιών.
Ο Κοσκούν διέταξε τον στρατό να προωθήσει αντίγραφα όλων των μηνυμάτων για τους δύο προηγούμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφημένων, την 1η Αυγούστου 2016. 
Τα όσα αποκαλύπτει ο Μποζκούρτ είναι συγκλονιστικά και δείχνει ξεκάθαρα πως η Άγκυρα θεωρεί τον Ελληνισμό ως νούμερο ένα εχθρό.  Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν όσα είχε αναφέρει προηγουμένως η Nordic Monitor σχετικά με την Αρμενία. Η κωδική ονομασία «Altay»-σχέδιο στρατιωτικής δράσης κατά της Αρμενίας, περιεχόταν σε έγγραφο το οποίο επίσης ενσωματώθηκε επίσης στο φάκελο της υπόθεσης από τον εισαγγελέα Τζοσκούν.
Όμως όσα σχέδια και να έχει ο Ερντογάν, θα ακυρωθούν, διότι οι Ελληνικές ΕΔ όταν χρειαστεί θα δώσουν την δέουσα απάντηση!