9.6.20

Οι Τούρκοι στέλνουν ενισχύσεις στην Λιβύη - Εσπευσμένα φρεγάτα και συστήματα Koral για να σώσουν τον GNA

Αν εμπλακεί η Αίγυπτος με τη Τουρκία η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει αδιάφορη, γιατί μετά θα έλθει η σειρά της...
Juan
Μετά τις επιθέσεις της αεροπορίας του Χάφταρ εναντίον των φιλοτουρκικών και τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη, η Άγκυρα αναγκάζεται να αποστείλει και τρίτη φρεγάτα κλάσης G (αμερικανικές O.H. Perry) στην περιοχή.
Στόχος των Τούρκων είναι να παρέχουν κάλυψη στις δυνάμεις του Σάραζ με την χρήση των πυραύλων επιφανείας – αέρος RIM-66E-5.  

Ταυτόχρονα η Άγκυρα μετέφερε στην Σύρτη τα τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα Koral (τουρκικής κατασκευής) για να ενταχθούν στο πλέγμα προστασίας κατά των αεροπορικών επιδρομών του LNA. 
Εν τω μεταξύ όπως ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα, τουρκικές και ιταλικές φρεγάτες κατευθύνονται προς τη Σύρτη για να ενισχύσουν τις πολιτοφυλακές της GNA και τις δυνάμεις της Τουρκίας, καθώς η επέκταση προς τη Σύρτη αποδείχθηκε καταστροφική.
Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Αντιπροσώπων με έδρα το Τομπρούκ, Αγκίλα Σάλεχ, έφτασε στη Μόσχα, για κρίσιμες επαφές με τους Ρώσους αναφορικά με την τουρκική προώθηση στη Λιβύη.
Οι εξελίξεις στη Λιβύη τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς πλέον, ενώ φαίνεται πως Μόσχα και Κάιρο ετοιμάζουν σημαντικές ενισχύσεις για το Χαφτάρ, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η τελική αντεπίθεση και η προέλαση προς την Τρίπολη.