13.6.20

'Eφιάλτης'' για τους Τούρκους τα Kiowa: Εξοπλίζονται με βαρύ πολυβόλο για αποστολές αναγνώρισης σε Έβρο-Aιγαίο


Τα αμερικανικής κατασκευής ελικόπτερα Kiowa εξοπλίζονται με βαρύ πολυβόλο και είναι έτοιμα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις οπουδήποτε απαιτηθεί    
Σύμφωνα έγκυρη αμυντική ιστοσελίδα, τα ελικόπτερα εφοδιάζονται με πολυβόλο τύπου FN M3P. 50-caliber (12.7x99mm), καθιστώντας τα πραγματικά σε ισχυρές πολεμικές μηχανές, για την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης/κρούσης.

Τα συγκεκριμένα ελικόπτερα θα βελτιώσουν τους χρόνους αντίδρασης των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων στα νησιά πρώτης γραμμής, καθώς με έδρα τα νησιά μας θα δραστηροποιούνται σε όλο το μήκος του ελληνικού Αρχιπελάγους αποτελώντας ένα ισχυρό αποτρεπτικό παράγοντα.

Η ισχύ πυρός που μεταφέρουν τα Ε/Π με τα πολυβόλα FN M3P. 50-caliber θα τους δώσουν την δυνατότητα να μπορούν να αναχαιτίσουν κάθε επιθετική εχθρική αποβατική ενέργεια στην περιοχή ευθύνης τους, καθώς και σε διπλανές μικρότερες νήσους και βραχονησίδες.

Από την άλλη πλευρά στο Έβρο, τα ελικόπτερα αυτά θα μπορούν να εκτελούν αποστολές αναγνώρισης έχοντας την δυνατότητα παρατήρησης σε μεγάλο βάθος, λόγω του πεδινού εδάφους καθώς και την ρίψη πυρών με μεγάλο οπτικό πεδίο.

Η συμβολή ενός μικρού ευέλικτου και ισχυρά εξοπλισμένου ελικοπτέρου όπως το Kiowa, μπορεί να συνεργαστεί άνετα με τις ομάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων και της προσφάτως συγκροτηθείσας διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων, μιας και μπορούν πετώντας σε πολύ χαμηλό ύψος να παρέχουν πυρά υποστήριξης σε κάθε είδους καταδρομική αποστολή.

Πρόκειται για ένα οπλικό σύστημα το οποίο θα απεμπλέξει αρκετά τα βαρύτερα και ισχυρότερα επιθετικά ελικόπτερα AH-64 Apache, τα οποία θα αφοσιωθούν από εδώ και στο εξής στις αποκλειστικές αποστολές τους που αφορούν συνοδεία μηχανοκίνητων και τεθωρακισμένων μονάδων στο πεδίο της μάχης.

Αν καταφέρουμε μελλοντικά στα ελικόπτερα αυτά να τοποθετήσουμε από δύο κάλαθους LAU-68 με βλήματα Hellfire, τότε οι δυνατότητες τους θα πολλαπλασιαστούν αυξάνοντας κατακόρυφα την μαχητική τους ισχύ.

Στα νησιά μας τα Kiowa μπορούν να εξελιχθούν για παράδειγμα σε εφιάλτη της τουρκικής Ταξιαρχίας πεζοναυτών με έδρα την Φώκαια της Σμύρνης (η οποία έχει πολεμική αποστολή σε μελλοντική σύγκρουση σαφώς τα ελληνικά νησιά), μιας και το ορεινό ανάγλυφο των νησιών τους δίνει την δυνατότητα να μπορούν να επιτεθούν από εκεί που δεν τα περιμένουν.

Τα ελικόπτερα αυτά τέλος θα γαλουχήσουν και μια νέα γενιά πιλότων και μηχανικών του στρατού ξηράς αυτήν την φορά, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους των ελικοπτέρων AH-64 Apache κά τύπων, θα αποτελέσουν το νέο μεγάλο “πονοκέφαλο” των Τούρκων στρατηγών στο Αιγαίο μετά τους πιλότους της ΠΑ.

Οποιοδήποτε οπλικό σύστημα αν δεν το συνοδεύει το κατάλληλο εκπαιδευμένο προσωπικό αποτελεί ουσιαστικά “παλιοσίδερα” σε οποιαδήποτε στρατιωτική σύγκρουση και αυτό αποδεικνύεται σε κάθε πολεμική σύγκρουση στον πλανήτη, όπως είδαμε πρόσφατα στην Λιβύη όπου βλέπουμε να λαμβάνουν χώρα πολλά και διαφορετικά πράγματα καθημερινά.   


ΠΗΓΗ https://www.enoplos.gr/