14.6.20

ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ: Ελλάδα & Τουρκία σε επικίνδυνη καμπή αλλά κάποιοι βλέπουν ακόμα Αλί, Αρζού και … Σανέμ!


FINAL_GOLD_SPONSORS_14_JUNE_2020.jpg


ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΩΝ 8-12 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020

Την εβδομάδα 8-12 Ιουνίου 2020 γνωστοποιήθηκε η απόφαση του ΣΚΑΙ να σταματήσει την μετάδοση της σειράς «Ο Γιατρός» στην βραδινή ζώνη υψηλής ακροαματικότητας.
Αντί αυτού, από την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ο ΣΚΑΙ αποφάσισε να τροποποιήσει και το απογευματινό πρόγραμμα του, μεταδίδοντας την συνέχεια της παλιάς σειράς «Φτερωτός Θεός» σε μεγαλύτερη διάρκεια καθώς και επαναλήψεις της σειράς «Γιατρός» με επεισόδια που μεταδόθηκαν παλαιότερα. 

Πρακτικά ο ΣΚΑΙ καθημερινά, από τις πέντε παρά δέκα το απόγευμα μέχρι τις οκτώ παρά δέκα το βράδυ, με ένα ενδιάμεσο διάλειμμα 15 λεπτών για ειδήσεις στην νοηματική γλώσσα, θα μεταδίδει εκπομπές μόνο στην τουρκική γλώσσα.  
Οι εκπομπές αυτές αποτελούν τουρκικές τηλεοπτικές σειρές που έχουν στόχο την διείσδυση στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών και στην δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας, καλλιεργώντας συστηματικά μια ανύπαρκτη πλην όμως ιδανική εικόνα της Τουρκίας σαν μια μεγάλη, πλούσια και πολύ ισχυρή χώρα με μια τέλεια, ηθική κοινωνία που (μεταξύ πολλών άλλων) δεν πίνει, δεν καπνίζει, σέβεται την οικογένεια με θρησκευτική ευλάβεια και έχει σαν ύψιστο σύμβολο την πανταχού παρούσα τουρκική σημαία.
Η τουρκική προπαγάνδα μέσα από την μετάδοση των σειρών αυτών έφτασε στο σημείο να επιδεικνύει στο ανυποψίαστο ελληνικό τηλεοπτικό κοινό την σημαία του ψευδοκράτους – μαριονέτα που εγκατέστησαν οι Τούρκοι στα κατεχόμενα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική Tηλεόραση του μη κερδοσκοπικού, μη κυβερνητικού και μη κομματικού οργανισμού International Hellenic Association θα συνεχίσει να καταγράφει κάθε εβδομάδα τις επιχειρήσεις που διαθέτουν τα χρήματα των πελατών τους για να υποστηρίξουν την τουρκική προπαγάνδα και τον πολιτιστικό εκτουρκισμό του ελληνικού τηλεοπτικού κοινού, μέσα από τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την Ελληνική τηλεόραση.
Την εβδομάδα 8-12 Ιουνίου 2020  εκατόν δέκα εννέα εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 445 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης.
Από αυτές, τέσσερις επιχειρήσεις αναδείχθηκαν «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδος 8-12 Ιουνίου 2020, με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης: 
Κάνουμε και πάλι έκκληση στις επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και SKAI, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση. 
Πρέπει επιτέλους και οι επιχειρήσεις αυτές να καταλάβουν πως υπάρχουν πάρα πολλές άλλες τηλεοπτικές εκπομπές ανάλογης ή και υψηλότερης τηλεθέασης από τις οποίες μπορούν να μεταδίδουν τα διαφημιστικά τους μηνύματα, χωρίς να προκαλούν το σύνολο των ευαισθητοποιημένων πελατών τους και μάλιστα τώρα που η χώρα μας απειλείται ευθέως από τους επικίνδυνους ισλαμιστές της Τουρκίας.
Είναι πραγματικά λυπηρό να παρακολουθούμε καθημερινά την ραγδαία συρρίκνωση των περιθωρίων ειρηνικής αντιμετώπισης των νέο – οθωμανικών φαντασιώσεων του χιλτερικού κακέκτυπου της σημερινής Τουρκίας και εμείς να παρακολουθούμε αμέριμνοι την καθημερινή της προπαγάνδα, να την πληρώνουμε και από πάνω από την τσέπη μας, προκειμένου ελάχιστοι καναλάρχες να αποκομίζουν κέρδη!
Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές-βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης για την εβδομάδα 8 έως και 12 Ιουνίου 2020: 

Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV
(01/06/2020 – 05/06/2020)
ΤΗΛΕΠΙΚOΙΝΩΝΙΕΣ
COSMOTE / What’s up
4
VODAFONE
3
ΓΕΡΜΑΝΟΣ
2
Φαρμακευτικά / Καλλυντικά / Απορρυπαντικά
UNILEVER / Skip,  Aim, Magic, Tresemme,  Dove, Axe, Klinex,  Βιτάμ
40
P&G / Always, Fairy, Ariel, Pantene, Head and Shoulders, Pampers, Swiffer, Viakal   
25
Reckitt Benckiser Hellas / Calgon, Schollmed, Finish
7
G S K / Panmigran, Paradontax,  Panadol, Voltarol
7
OMEGA  Pharma Hellas / Lactacyd, XLS MedicalForte 5 
7
BIANEΞ / Depon Otis
6
Beiersdorf / Nivea, GAP / Eviol, MEDISEI / Panthenol extra
5
SKY Premium Life, Mylan / Duphalac, ESSITY HELLAS / Tena
4
Johnson & Johnson / Johnson Baby, LAMBERTS Multi Guard, Kinisis Progen, InterMed  Luxurious Sun Care, SANOFI-AVENTIS / Dulcolax 
3
HENKEL / Dixan, Nature's Plus / Hema-Plex, MEDICAL / Octonion, Eureka / Aroxol, ANGELINI / Vismed, COLGATE
2
Air Wick / BOTANICA, ΓΡ. ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΑΒΕΕ / Lanes, Granagard, PFEIZER / Centrum, BOROTALCO, Vileda, Somatoline, SERVIER / Daflon, HEREMCO / Histoplastin Red, ΡΟΔΟΣΤΑΛΙΣ
1
ΚΑΦΕΔΕΣ
J D E / JACOBS  
3
ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ
ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
8
FAMILY
3
ΕΛΟΜΑΣ , Natali
1
ΕΝΕΡΓΕΙΑ
SCHELL, N R G Energy
3
ΤΡΟΦΙΜΑ & ΠΟΤΑ
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ, Κατσέλης
17
ΓΙΩΤΗΣ
6
CRETA FARMS 
6
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ /  Fix, Kaiser, DELIGIOS Stevia, ΤΣΑΤΣΑΡΩΝΑΚΗΣ / Μάνα
5
Pringles, ΦΑΓΕ / Total, Τρικαλινό, Οικογένεια ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, NESTLE / Κορπί, Purina
4
GENERAL MILLS / Häagen-Dazs, Apollonian Nutrition / MOLLERS, ΝΙΚΑΣ, ΔΕΛΤΑ / Life, ΟΛΥΜΠΟΣ / Γάλα, Τσαι, PHILADELPHIA, L' Artigiano Α.Ε.
3
ROMA PIZZA, LEADER  / Alpro, ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ / Easy Bake, ΑΘΗΝΑΙΚΗ / Heineken, TOTTIS Champion, DIAMANT / Aloe Vera, ΜΠΑΡΜΑ ΣΤΑΘΗΣ
2
ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΣ / ΠΑΝ, ΑΤΤΙΚΗ, ΜΙΝΕΡΒΑ / Χωριό Βούτυρο Κερκύρας, ΜΑGGI, DANONE / Activia, ΡΟΔΟΠΗ
1
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ
15
ΓΡΗΓΟΡΗΣ  
11
ΤΗΛΕΡΑΜΑ
11
IKEA 
8
ΠΛΑΙΣΙΟ 
6
INVENTOR
6
Power Health Fleriana
6
ELECTROLUX, SATO / Εντός, ΝΕΤ-ΒΕΤ
5
MEDIA STROM, Jungle Formula, NOVA
4
COSMOTE Insurance, Welcome stores, ΜΑΡΜΑΡΙΔΗΣ, ISTIKBAL, TIVI ΣΙΡΙΑΛ, ADAMS Shoes, VITEX / Acylan, UNIPHARM / Repel, HANSAPLAST, Αμοιρίδης-Σαββίδης Α.Ε. / Morris
3
ΤV 24, ALUMIL, PRETTY PANTS, DIAMANT / G & D, CARGLASS, Ανακύκλωση μπαταριών
2
Somatoline, MEDI JEUNESSE, BWIN, MITSUBISHI, Grana cards, ΟΠΑΠ, 11880, VAPONA, PANDORA, Personal Security, ELECTRONET, Hondos Center, ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ, VIVECHROM Super Neopal, Vileda, EUROSYST / White Leaf
1
ΠΗΓΗ: INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ
Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020
International Hellenic Association
Delaware U.S.A