10.6.20

Ελληνική Φ/Γ ''κυνηγάει'' τουρκικά πολεμικά πλοία στην Λιβύη

Eδώ και λίγες ώρες υπάρχει Ελληνική Φρεγάτα στα ανοιχτά της Λιβύης, στα πλαίσια της επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ''.
Η Αθήνα με λίγα λόγια στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στην Άγκυρα και της δίνει να καταλάβει πως μετά το Αιγαίο και στο Λιβυκό Πέλαγος θα αντιμετωπίσουν δυσκολίες από το Ελληνικό ΠΝ. 
Το σημερινό περιστατικό:

“Ελληνοτουρκική κόντρα” ανοιχτά της Λιβύης, με τη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ να έχει γίνει σκιά πλοίου των Τούρκων που μεταφέρει όπλα στη Λιβύη.
Το πλοίο ''CERKIN'' συνοδεύεται από τρεις τουρκικές φρεγάτες και νωρίς το πρωί εισήλθε στην περιοχή που ελέγχουν τα πλοία της ευρωπαϊκής επιχείρησης ''ΕΙΡΗΝΗ''. Μεταξύ αυτών και η ελληνική φρεγάτα ''ΣΠΕΤΣΑΙ''.
Ο διοικητής της ευρωπαϊκής δύναμης έδωσε εντολή στον κυβερνήτη της ελληνικής φρεγάτας να απονηώσει το ελικόπτερο και να σπεύσει προς το πλοίο με σημαία Τανζανίας, αναφέρει το militaire.gr
Μόλις το ελληνικό ελικόπτερο προσέγγισε, δέχτηκε κλήση από μία από τις τουρκικές φρεγάτες από την οποία είπαν ότι “το πλοίο βρίσκεται υπό την προστασία της τουρκικής δημοκρατίας”.
Ο Ιταλός διοικητής διέταξε το ελικόπτερο μας να επιστρέψει στη φρεγάτα ΣΠΕΤΣΑΙ.
 Η... παρακολούθηση συνεχίζεται και αναμένεται η... ευρωπαϊκή πλέον αντίδραση. 
(Δηλαδή ...πατάτες!!!- ΑΛΕΞ

Η φρεγάτα "ΣΠΕΤΣΑΙ" @HellenicNavyGR απέναντι από τρεις τουρκικές φρεγάτες. Συνοδεύουν "'υποπτο" πλοίο στ' ανοιχτά της Λιβύης...
Σαφή ένδειξη κατάφωρης παραβίασης των ψηφισμάτων του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για το εμπάργκο όπλων στη Λιβύη σημειώνουν στρατιωτικές πηγές.

View image on Twitter

See George E. Sideris (Γιώργος Ε. Σιδέρης)'s other Tweets

https://www.pentapostagma.gr/