13.6.20

Ξεκίνηση η σύγκρουση: ''Αποκαθηλώνουν'' τους Σουλτάνους Αιγύπτιοι & Σαουδάραβες

Καιρός ήταν...
Juan

Oργή επικρατεί σε Αίγυπτο και Σ. Αραβία με τα σχέδια του Ερντογάν. Η Οθωμανική Αυτοκρατορία είχε ''πνίξει'' τις δύο ιστορικές χώρες στο παρελθόν και κανείς πλέον δεν θέλει να ''ξυπνούν'' μνήμες. 

Το ονόματα των Σουλτάνων αποκαθηλώνουν από λεωφόρους και πλατείες Αιγύπτιοι και Σαουδάραβες, καθώς η παρουσία τουρκικών δυνάμεων στη Λιβύη ξυπνά μνήμες οθωμανικής εξουσίας, ενώ τα οθωμανικά μεγαλεία ανακαλούν, και αναπολούν, και οι ίδιοι  οι Τούρκοι, όπως φάνηκε από δήλωση αξιωματούχου του Ερντογάν. 

Όπως αναφέρει ο ανεπίσημος λογαριασμός του LNA (Libyan National Army – Λιβυκός Εθνικός Στρατός) του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας απομάκρυναν την πινακίδα του Σουλεϊμάν Α’ του Μεγαλοπρεπούς, ενώ στην Αίγυπτο η οδός Σελίμ Α’ μετατράπηκε σε οδό Αχμέντ Μάνσι, δηλαδή του συνταγματάρχη που είχε σκοτωθεί μαχόμενος ισλαμιστές στο Σινά το 2017. Οι Λίβυοι παραθέτουν και σχετικές φωτογραφίες. 
Μην ξεχνάμε και όσα δήλωσε χθες Τούρκος: 
''Μετά την Λιβύη, στόχος είναι η Αίγυπτος''. Αυτό δήλωσε ο Mesut Hakki Cosan, μέλος του Προεδρικού Συμβουλίου ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.    
Όλα αυτά έχουν ενεργοποιήσει τις μεγάλες μουσουλμανικές χώρες και πλέον παίρνουν μέτρα κατά του Ερντογάν. 
Tαυτόχρονα, γαλλικό περιοδικό απένειμε στον Χ. Χαφτάρ τον βραβείο ανδρείας για την αντίσταση στα σχέδια Ερντογάν, με το Παρίσι να στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα!

In Cairo The name of Selim the first Street has been changed To Ahmed Mansi Street.


View image on Twitter


The Riyadh Saudi Arabia removes the name of the butcher Suleiman the Magnificent from a street in Riyadh
Suleiman , was tenth of the Ottoman Sultans ..
Saudi Arabia in solidarity with the Libyan people.


View image on TwitterView image on Twitter


https://www.pentapostagma.gr/